ALEGERI SUA 2020. Victoria lui Joe Biden, confirmată de Colegiul Electoral Federal din SUA

ALEGERI SUA 2020. Victoria lui Joe Biden, confirmată de Colegiul Electoral Federal din SUA
Publicat: 15/12/2020, 05:53

Colegiul Electoral Federal a confirmat, luni seară, alegerea lui Joseph Biden, candidatului Partidului Democrat, în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, spulberând speranțele lui Donald Trump de a mai întoarce sorții în favoarea sa.

Joseph Biden a primit deja 302 voturi ale electorilor federali, depăşind pragul de 270 de voturi, necesar pentru confirmarea în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, transmite Mediafax.

Joe Biden va obţine, la finalul procedurii de vot a Colegiului Electoral Federal, 306 voturi, iar Donald Trump, preşedintele în funcţie al SUA, 232.

Preşedintele-ales al SUA, Joseph Biden, va rosti un discurs peste câteva ore, în care va pleda, potrivit unui plan transmis de echipa de tranziţie, pentru „un nou capitol” şi pentru „unitate”, conform CNN.

Joe Biden, fără concesii în relația SUA – China! Mutare neașteptată făcută de viitorul președinte al Americii

Președintele ales al Americii, Joe Biden, nu face nicio concesie Chinei, deși s-a speculat intens pe marginea intereselor economice și financiare pe care fiul său le-ar avea la Beijing. Presa din SUA anunță că viitorul lider de la Casa Albă a mutat neașteptat în relația cu Beijingul.

Astfel, el o va desemna în influentul post de reprezentant pentru Comerţ (USTR) pe Katherine Tai, o avocată specializată în probleme de liber schimb şi China.

Fiul lui Joe Biden, anchetat de FBI! Ce spune președintele ales al SUA

Fiul președintelui ales al SUA este anchetat de FBI! Hunter Biden a fost în centrul a numeroase scandaluri în campania electorală și iată că ține capul de afiș și după ce tatăl său a ieșit învingător în cursa pentru Casa Albă. Statul Delaware îl anchetează pe Biden jr. în legătură cu situația sa financiară, anunță presa din America.

Hunter Biden susține că a fost anunțat doar cu o zi înainte că este vizat de o anchetă federală în Delaware.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase