ALERTĂ ÎN UCRAINA! Vladimir Putin revendică și Odesa! „E rusească, toată lumea știe asta!”

ALERTĂ ÎN UCRAINA! Vladimir Putin revendică și Odesa! „E rusească, toată lumea știe asta!”
Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 14/12/2023, 14:36

Vladimir Putin a vorbit joi, 14 decembrie 2023, într-o conferință de presă despre războiul din Ucraina. Întrebat când va fi pace, președintele Federației Ruse a declarat: „Doar atunci când Rusia îşi va atinge toate obiectivele”. Iar printre acestea s-a strecurat, mai nou, și cucerirea orașului Odesa, ultimul și cel mai important port la Marea Neagră pe care îl mai controlează autoritățile de la Kiev.

În context, Putin a transmis că obiectivele Rusiei nu s-au schimbat de la începutul campaniei militare, februarie 2022 – denazificarea, demilitarizarea și neutralitatea Ucrainei.

„Odesa este oraș rusesc, toată lumea știe”

„Pacea va veni când Rusia îşi va atinge obiectivele”, a spus şeful de la Kremlin la conferinţa de presă de la sfârşitul anului, preluat de Financial Times.

Potrivit liderului rus, obiectivele declarate de Moscova înainte de începerea războiului „nu s-au schimbat” şi implică în continuare „demilitarizarea, denazificarea Ucrainei” şi garanţii privind „statutul de neutralitate” al ţării.

Putin a dat asigurări că în prezent Ucraina aproape că nu mai produce armament: „Astăzi, Ucraina nu produce aproape nimic. Ei aduc totul din afară, gratis. Dar acest târg se poate termina într-o zi. Şi se pare că se termină…”.

Referitor la ce mai înseamnă Ucraina azi, Vladimir Putin a spus că „Odesa este un oraș rusesc, toată lumea știe bine acest lucru!”. Potrivit președintelui, sud-estul Ucrainei a fost întotdeauna pro-rus. „Acolo sunt teritorii istorice rusești”, a insistat Putin.

„Dorința Occidentului de a se târî până la granițele Federației Ruse a dus la conflictul ucrainean” – Vladimir Putin

În 2022, Rusia a organizat referendumuri asupra teritoriilor ocupate din Ucraina, în urma cărora a anexat patru regiuni – Donețk, Luhansk, Herson și Zaporoje.

Câți ruși luptă în Ucraina

În ceea ce priveşte zvonurile despre un nou val de mobilizare în Rusia, Vladimir Putin a dat asigurări că în acest moment „nu există o astfel de nevoie”.

El a amintit că, după mobilizarea din septembrie 2022, când au fost recrutaţi aproximativ 300.000 de combatanţi, Rusia a lansat o campanie de atragere a soldaţilor contractuali şi şi-a extins rândurile cu aproape 500.000 de oameni.

„Atunci, de ce o mobilizare? Astăzi nu mai este nevoie de aşa ceva”, a spus preşedintele rus, care a adăugat că în fiecare zi în ţară se înscriu 1.500 de voluntari pentru a lupta în Ucraina.

Putin a dezvăluit totodată că armata rusă are 617.000 de militari dislocaţi în Ucraina, oferind pentru prima dată o estimare precisă a forţelor angajate în prezent în atacul asupra ţării vecine – „Sunt 617.000 de oameni în zona ostilităţilor”.

Totodată, Putin a insistat că Ucraina „nu a obţinut nimic în timpul marii sale contraofensive”, începute în vară. Trupele ruse „îşi îmbunătăţesc poziţiile” pe aproape toate liniile frontului – „Inamicul a anunţat o mare contraofensivă. Nu au obţinut nimic nicăieri”.

Liderul de la Kremlin a insistat că Ucraina şi-a pierdut o parte din cele mai bune trupe ale sale în încercarea de a câştiga poziţii pe malul estic al Niprului, în regiunea Herson. „Cred că este stupid şi iresponsabil din partea conducerii politice a ţării. Este o tragedie, cred, pentru ei”, a comentat preşedintele rus.

Putin, despre relațiile cu Occidentul

Rusia va stabili relaţiile cu SUA şi cu Uniunea Europeană atunci când acestea vor învăţa să respecte alte ţări şi când vor opta pentru căutarea unor compromisuri în locul sancţiunilor, a a anunţat Putin.

„Când încep să respecte alte persoane, alte ţări, când caută compromisuri în loc să încerce să-şi rezolve problemele prin sancţiuni sau acţiuni belicoase, atunci se vor pune bazele fundamentale pentru restabilirea relaţiilor” – Vladimir Putin

„Aceste condiţii nu sunt încă îndeplinite, dar suntem pregătiţi pentru asta”, a continuat Putin.

În context, el a insistat că restabilirea relaţiilor dintre Rusia şi Occident „nu depinde de noi, nu am fost noi cei care am stricat relaţiile”.

Liderul de la Kremlin a subliniat că de zeci de ani Rusia s-a străduit să „stabilească relaţii normale cu Ucraina”, dar tocmai Occidentul a fost cel care a împins Kievul la „lovitura de stat din 2014”.

Potrivit lui Vladimir Putin, SUA au cheltuit peste 5 miliarde de dolari pentru a destabiliza Ucraina. De asemenea, el a susţinut că UE închide ochii la această situaţie şi ţine isonul Washingtonului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dorothy Dandridge, primul star de culoare de la Hollywood. „Nu pot juca în rolul unei...