Alertă privind vaccinul Moderna. Particule negre observate într-o doză: Autoritățile nipone au făcut anunțul

Alertă privind vaccinul Moderna. Particule negre observate într-o doză: Autoritățile nipone au făcut anunțul
Foto: Pixabay.com
Publicat: 01/09/2021, 12:31

Japonia a fost nevoită să oprească administrarea unui lot de vaccin produs de Moderna, după ce un farmacist a observat câteva particule negre într-o doză de ser.

Potrivit BBC, citat de observatornews.ro, anunțul vine la câteva zile după ce autoritățile nipone au anunțagt că investighează decesul a doi bărbați care au primit vaccinuri de la această companie.

3.800 de oameni au fost deja imunizați cu serul din respectiva tranșă. În urmă cu o săptămână, guvernul japonez a anunțat că 1,63 milioane doze de vaccin Moderna au fost oprite în depozite, din cauza suspiciunilor de contaminare.

Moderna crede că problema a apărut la una din liniile de producție din Spania.

Japonezii nu se înghesuie la vaccinare, doar 40% vaccinându-se, până acum, cu ambele doze.

Doi bărbați, morți după ce s-au vaccinat cu Moderna

Doi tineri de 30, respectiv 38 de ani, au murit în luna august după ce s-au vaccinat cu Moderna, dintr-unul din cele trei loturi suspendate de guvernul japonez, în cursul săptămânii trecute.

Până la stabilirea exactă a cauzei morții, „relația cauză-efect cu vaccinarea este necunoscută”.

Fabricantul Takeda, responsabil cu vânzările și distribuirea vaccinului Moderna în Japonia, a cerut o anchetă urgentă în cadrul Moderna.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase