Alexandru Lancuzov, jurnalist: „Planșeul de la Piața Unirii are o perioadă de viață cam depășită. Nu s-au făcut niciodată intervenții majore la această structură” | VIDEO EXCLUSIV, „Cu Gândul la București”

Publicat: 27/02/2023, 21:30

Alexandru Lancuzov, jurnalist specializat în domeniile transporturi și infrastructură, a precizat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că planșeul de la Piața Unirii nu a fost niciodată reparat, iar durata de viață a structurii de beton este una aproape depășită.

„Știu că planșeul, placa de beton care susține toată intersecția de la Piața Unirii are undeva la 80 de ani vechime, o durată de viață cam depășită. Un pod bine făcut pe un drum național are o perioadă de viață de 100 de ani, dar în condițiile în care, și aici vă dau un exemplu: podurile de la Fetești și Cernavodă, poduri strategice pentru legătura dintre Muntenia și Dobrogea, au reparații capitale la 35 de ani. Ei bine, acest planșeu de beton nu a avut, de la execuție, nicio intervenție majoră”, a explicat Alexandru Lancuzov în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Jurnalistul a mai explicat faptul că toate administrațiile din București s-au ferit să intervină la planșeu, fiind o lucrare extrem de complexă.

„Nicio primărie nu-și poate permite de la bugetul propriu o astfel de investiție”

„În orice studiu, inginerul proiectant prezintă beneficiarului două sau trei variante. Ori demolezi și reconstruiești, ori consolidezi (…) Administrațiile Bucureștiului s-au ferit, sau nu au vrut să atace frontal acest subiect pentru că e o lucrare de un mandat. Nicio primărie nu-și poate permite de la bugetul propriu o astfel de investiție. Probabil ar ajunge la sute de milioane de lei, dacă nu cumva și mai mult”, a mai precizat Alexandru Lancuzov în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase