VIDEO EXCLUSIV | Cum explică șefa ALPAB dezastrul din parcurile bucureștene. Corina Bega: „Culegem roadele acelor activități care nu s-au făcut o perioadă îndelungată de timp”

Publicat: 20/02/2023, 20:00

Corina Bega, director general al Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB) a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că în ultimii ani nu s-au făcut investiții în parcurile bucureștene, și din această cauză spații istorice precum Cișmigiu sau Herăstrău sunt foarte degradate.

„Vorbim de o perioadă foarte întinsă de timp în care nu s-au făcut investiții în aceste spații, ori, când vorbim de spații de o complexitate atât de mare, pentru că acolo vorbim despre alei, desigur vorbim și despre material dendrologic, despre locurile de joacă, despre cișmele, mobilier urban… Sunt atât de multe aspecte, iar dacă nu investești o perioadă îndelungată încep să apară gropi, crăpături, încep să dispară borduri, locurile de joacă se deteriorează”, a declarat Corina Bega în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

În ceea ce privește malurile din Parcul Herăstrău, Corina Bega adminte că „este extraordinar de periculoasă” situația din acest loc, unde aleile sunt extrem de degradate.

Șefa ALPAB a vorbit și despre investițiile care s-au făcut în ultima perioadă în parcurile bucureștene.

„În 2021 s-a investit infim”

„Știți când s-au făcut ultima dată apărări de mal în Lacul Herăstrău? În 1966 (…)

În prezent, noi culegem roadele acelor activități care nu s-au făcut o perioadă îndelungată de timp. Am cifrele la mine, și pot să vă spun ce investiții s-au făcut. În anul 2021 s-au investit 118.823 de lei în spații atât de mari. Adică infim”, a mai declarat Corina Bega în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase