Alexandru Petrescu: „Clotilde Armand, dezastrul de la sectorul 1, pare că nu înțelege nimic. Încearcă să ne încânte cu planuri și scenarii fantasmagorice”

Alexandru Petrescu: „Clotilde Armand, dezastrul de la sectorul 1, pare că nu înțelege nimic. Încearcă să ne încânte cu planuri și scenarii fantasmagorice”
Publicat: 29/09/2021, 18:01

Alexandru Petrescu, vicepreședintele PSD sector 1, este de părere că ediul de la sectorul 1, Clotilde Armand, „pare că nu înelețege nimic”.  

„Clotilde Armand, primarul-dezastru al sectorului 1, a descoperit astăzi ghiseul.ro, prilej pentru a ne ține lecții și despre digitalizare, cu același aplomb și aceeași autosuficiență precară ca și în cazul problemei gunoaielor.

Desigur, ar fi de apreciat, într-o oarecare măsură, preocuparea pentru digitalizare, care este o chestiune foarte importantă și care nu este neapărat condiționată de rezolvarea problemei gunoaielor.

Totuși, dna. Armand, în stilul superficial caracteristic dumneaei, dar și USR, în medie, nu ne vorbește despre ceva concret realizat, după un an de mandat, ci doar încearcă să ne încânte cu planuri și scenarii fantasmagorice” , scrie pe pagina sa de Facebook Alexandru Petrescu.

Politicianul mai susține că edilul de la sectorul 1 ar trebui să explice ce merite are pentru platforma ghiseul.ro.

„În primul rând, dacă tot a venit vorba despre ghiseul.ro, dna Armand ar trebui să explice care consideră că este legătura dumneaei cu această platformă și ce merite, oricât de mici, au dumneaei și USR când vine vorba despre construirea, întreținerea și extinderea la nivel național a acestei platforme. ghiseul.ro reprezintă un model de succes pentru un parteneriat public-privat cu APERO, care precedă cu mult USR și care a crescut inclusiv în guvernările PSD, atunci când AADR, entitatea publică responsabilă, se afla în subordinea ministerului pe care îl coordonam eu”, scrie Alexandru Petrescu.

Potrivit lui Petrescu, cei de la USR sunt ipocriți.

„Poate a venit momentul să ne amintim, acum, cât de vehemenți au fost și sunt cei de la USR împotriva PPP-urilor și să constatăm, din nou, cât de ipocriți sunt, neavând nicio problemă în a se lăuda cu un PPP găsit gata funcțional.

În al doilea rând, și chiar mai important decât ghiseul.ro, dna. Armand propune niște basme care, deși sună bine, experiența practică a arătat că nu se pot materializa. În ce privește resursa umană, aceasta trebuie constant pregătită și (re)profesionalizată, fără discuții; totuși, toate demersurile de acest fel care au dus la pregătirea cu niște competențe IT avansate a unor funcționari publici au avut un singur deznodământ – i.e., pleacă și se angajează în industrie, unde salariile, pentru acele competențe, sunt mult mai mari”, scrie vicepreședintele PSD sector 1.

„Chiar USR urla ca din gură de șarpe, alături de PNL, că trebuie tăiate salarii”

Alexandru Petrescu mai scrie că cei de la USR au cerut în trecut tăieri salariale în administrație.

„Problema reală, deci, dincolo de toate fantasmagoriile sofisticate pe care încearcă dna. Armand să ni le vândă, este remunerația, care nu va putea fi niciodată (nu este în nicio țară UE!) la nivelul industriei de profil. Vreți să ne aducem din nou aminte cum chiar USR urla ca din gură de șarpe, alături de PNL, că trebuie tăiate salarii și reduse costurile administrației publice?

Chiar nu realizează (probabil că nu), dna. Armand, că tot ce zice, după ce că este izvorât dintr-o pornire puerilă de transpunere a unor practici corporatiste în administrația publică, este și complet schizofrenic, prin contrast cu propriul program de guvernare?”, scrie Petrescu.

„Evident că personajul nu mai poate fi luat în serios”

Politicianul mai spune despre Clotilde Armand că „pare că nu înțelege nimic”.

„Evident că personajul nu mai poate fi luat în serios, pe orice subiect ar vorbi, dar nu încetează să mire această perseverență în a încerca să convingă, măcar acel nucleu fanatic al USRPLUS, că vechile clișee sunt încă vii și că un an, de fapt, nu a trecut, și că atunci când va fi primar va face să fie bine. Pare că nu înțelege nimic și crede că nici locuitorii Sectorului 1 nu înțeleg mare lucru. Din nefericire pentru dumneaei, înțelegem chiar foarte bine, iar două vorbe despre digitalizare, aruncate în vânt, nu ne vor lua ochii, iar suspendarea merge înainte!”, conchide Alexandru Petrescu.

Reacția lui Alexandru Petrescu vine după ce edilul de la sectorul 1 a anunțat pe Facebook că a participat la evenimentul „10 ani de ghiseul.ro”.

Potrivit lui Clotilde Armand, primăria nu-și permite să plătească specialiști în IT la fel cum sunt remunerați aceștia în mediul privat.

„La nivel de Sector 1 nu a existat timp de un deceniu un departament IT pe care l-am înființat în primele luni de la preluarea mandatului de primar, însă chiar și cu acest departament este extrem de greu de atras oameni din cauza grilei de salarizare.

Avem nevoie de experți în infrastructură, de analiști de procese și așa mai departe, dar e o diferență foarte mare între salariile din mediul privat și ce putem oferi în primărie. Ceea ce înseamnă că trebuie să ne orientăm spre programe de training pentru angajații existenți. Una din metodele prin care poate fi rezolvată această problemă este ca administrația locală să se inspire din zona domeniului privat, iar funcționarii publici să fie considerați „knowledge workers”. Este vorba de persoane care dețin cunoștințe teoretice și analitice, în urma unui proces de formare profesională, și pe care le aplică la locul de muncă pentru a dezvolta produse și servicii” , a precizat Clotilde Armand.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată