Alexei Navalnîi, după ce o aliată a sa a fost CONDAMNATĂ la 9 ani de închisoare: „În ochii lui Putin, Ksenia Fadeeva a comis cel mai grav păcat”

Alexei Navalnîi, după ce o aliată a sa a fost CONDAMNATĂ la 9 ani de închisoare: „În ochii lui Putin, Ksenia Fadeeva a comis cel mai grav păcat”
Publicat: 16/01/2024, 14:39
Actualizat: 16/01/2024, 14:46

Ksenia Fadeeva, fost lider al organizației din Tomsk a lui Alexei Navalnîi, a fost condamnată – la sfârșitul anului trecut – la 9 ani de închisoare, iar disidentul rus transmite că acesta este încă un mesaj marca „Vladimir Putin”.

Ksenia Fadeeva a condus fosta organizaţie a lui Alexei Navalnîi – Fundația Anticorupție – acum scoasă în afara legii de autoritățile de la Moscova.

Alexei Navalnîi, care este condamnat la 19 ani de închisoare pentru „extremism” și a fost mutat într-un penitenciar din Nordul Îndepărtat al Rusiei, a comentat sentința judecătorilor și a spus că, în anul 2024, o astfel de decizie nici nu mai șochează, în contextul a tot ceea ce se petrece în Rusia condusă de Vladimir Putin.

Este greu să șochezi pe oricare dintre noi, în 2024, cu nedreptatea și cruzimea unei sentințe. Cu toate acestea, când am aflat despre verdictul pentru Ksenia Fadeeva, un deputat al Dumei orașului Tomsk, am fost cu adevărat șocat. 9 ani de închisoare. (…)

Acuzațiile la adresa Kseniei Fadeeva erau atât de absurde încât părea că autoritățile înseși erau stânjenite. Până la verdict, Ksenia fusese mai degrabă în arest la domiciliu decât în arest preventiv. Toată lumea se aștepta la o sentință blândă. Adică, ce ar putea fi mai legal, mai corect și mai de înțeles decât să participi la alegeri și să devii parlamentar al orașului tău?

Ksenia Fadeeva, condamnată la 9 ani de închisoare

Cum ar putea fi etichetat asta drept extremism? Dar în ochii lui Putin și ai (n.red. – partidului) Rusiei Unite, Ksenia Fadeeva a comis cel mai grav păcat. Ea i-a învins la alegeri. Oamenii au ales-o în locul unui candidat bogat din Rusia Unită.

A devenit o parlamentară excelentă, cunoscută și iubită de toată lumea din oraș. Din cauza acestei iubiri, ea nu a plecat după inițierea cazului, în ciuda sugestiilor și rugăminților. Ea a spus: «Cum pot pleca? Oamenii tocmai m-au ales. Dar alegătorii mei? Iubesc Tomsk. Aici locuiesc, familia mea este aici, nu am greșit cu nimic și nu mă duc nicăieri»”, a transmis Alexei Navalnîi în mediul online.

Îi doresc minunatei Ksenia Fadeeva să reziste și să facă față acestei provocări. Familiei ei, îi transmit tot sprijinul meu. Și pentru noi toți, în această teribilă nedreptate, există un mic moment luminos. Cei răufăcători, obsedați de ideea de a pune întreaga țară în genunchi, se poticnesc ocazional de cei care nu vor ceda, care nu își vor trăda și nu-și abandonează alegătorii. Îi târăsc în închisori și, prin aceasta, îi vedem pe cei în care putem avea încredere, pe cei care vor fi alături de alegătorii lor. Cei din care se poate forma un guvern viitor și onest în Rusia.

Ksenia Fadeeva

„Ksenia nu a comis nicio crimă, este un politician curajos”

Autoritățile ruse au arestat-o ​​pe Fadeeva în anul 2021, după ce au declarat „extremistă” Fundația Anticorupție a lui Navalny.

Reprezentanții Fundației Anticorupție a spus, la momentul respectiv, că Fadeeva nu a comis nicio crimă.

„Colega noastră Ksenia Fadeeva, membru al consiliului orașului Tomsk și fost șef al sediului Navalny din regiunea Tomsk, a fost condamnată la 9 ani într-o colonie penală”, a postat Fundația Anticorupție pe X (fostul Twitter)

„Ksenia nu a comis nicio crimă, este un politician curajos care a luptat împotriva regimului corupt al lui Putin. Trebuie să fie liberă”, a transmis Fundația Anticorupție.

Foto – Alexei Navalnîi / Facebook


Citește și:

Volodimir Zelenski, în Estonia: „Prin primirea Ucrainei în Alianță, NATO va câștiga o ARMATĂ cu experiență militară. Nu teorie, ci practică”

„Prioritățile” lui Putin | A vizitat SERE DE ROȘII și a condus un vehicul „Predator” în regiunea Chukotka: „Aproape de granița maritimă cu Alaska”

Alexei Navalnîi, AUDIAT la Curtea Supremă a Rusiei. A acuzat Moscova că îngrădește libertatea religioasă, iar un judecător anti-LGBT va da verdictul

Avertisment al ISW, după ce separatiștii pro-ruși din Transnistria au acuzat Moldova de militarizare excesivă: „PERICOL de instabilitate”

Mutat în Nordul Îndepărtat al Rusiei, Navalnîi a ajuns direct la CARCERĂ: „Astăzi înghețam și mă gândeam la Leonardo DiCaprio în Revenant”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii