Alexei Navalnîi, AUDIAT la Curtea Supremă a Rusiei. A acuzat Moscova că îngrădește libertatea religioasă, iar un judecător anti-LGBT va da verdictul

Alexei Navalnîi, AUDIAT la Curtea Supremă a Rusiei. A acuzat Moscova că îngrădește libertatea religioasă, iar un judecător anti-LGBT va da verdictul
Publicat: 10/01/2024, 13:47
Actualizat: 10/01/2024, 13:58

Disidentul rus Alexei Navalnîi urmează a fi audiat – joi, 11 ianuarie 2024, în sistem videoconferință – la Curtea Supremă a Rusiei. După ce a fost mutat într-un penitenciar de maximă siguranță aflat în Nordul Îndepărtat al Rusiei, Navalnîi a ajuns direct la carceră, dar lupta sa cu autoritățile de la Moscova continuă. 

Alexei Navalnîi – fost avocat – spune că libertatea religioasă se află într-un mare pericol, nu numai în orașele Rusiei, ci și în penitenciare, în ultima vreme fiind luate măsuri dure care îi vizează, în principal, pe deținuții musulmani.

Disidentul trage, astfel, un nou semnal de alarmă și spune – în mediul online, orin intermediul echipei sale – că, de exemplu, Islamul nu mai poate fi studiat în spatele gratiilor, iar numărul cărților religioase pe care un deținut le poate avea în celula sa este drastic limitat. Navalnâi dezvăluie că este chiar el afectat de această îngrădire a libertății religioase, „gândită” de autoritățile Rusiei lui Vladimir Putin.

„Mâine, 11 ianuarie, mă voi prezenta la Curtea Supremă prin video. Este vorba despre procesul meu de invalidare a clauzelor din regulamentul intern care limitează numărul de cărți religioase (n.red. – pe care le poate avea un deținut în celulă).

Nimeni nu vorbește despre asta, dar toți cei care sunt în închisoare știu că (n.red. – totul) a început cu lupta împotriva musulmanilor și împotriva studiului Islamului în închisori. Și apoi s-a răspândit în rândurile tuturor oamenii religioși”, spune Alexei Navalnîi.

Oleg Nefedov a declarat ca „extremistă” mișcarea LGBT

Alexei Navalnîi reamintește că Rusia se prezintă a fi „bastionul conservatorismului” în întreaga lume, dar el nu mai are dreptul să țină în celulă – pe care o numește „chilie”, identificându-se, nu neapărat ironic, cu un pustnic – Noul Testament sau Cartea Psalmilor.

În contextul îngrădirii libertății religioase în Rusia lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi va avea de luptat, la Curtea Supremă, chiar cu Oleg Nefedov, judecătorul care a catalogat mișcarea LGBT din Rusia drept „extremistă”.

„Dacă îi ascultați pe oficialii noștri, atunci când țin discursuri, Rusia este bastionul conservatorismului din lume. În acest conservatorism, nu am voie să am Noul Testament și Psaltirea în chilia mea.

Interesant este că judecătorul Nefedov audiază cazul. El a declarat, recent, mișcarea LGBT ca fiind extremistă. Ei bine, atunci el este cu siguranță un judecător conservator și înseamnă că ar trebui să câștig acest caz limitării numărului de cărți”, conchide Alexei Navalnîi.

Sursă colaj foto – Profimedia Images


Citește și:

ANALIZĂ | Se destramă coaliția lui Netanyahu? Gaza POST-CONFLICT, o nucă tare: „Răbdarea aliaților occidentali și a SUA, pusă la încercare de Israel”

ANALIZĂ | Kremlinul, pregătit pentru un RĂZBOI de cel puțin 5 ani în Ucraina: „E puțin probabil ca Moscova să-și schimbe obiectivele”

ANALIZĂ | S-au rupt BARIERELE care opreau războaiele: ”Nouă eră zguduie fundația pe care a stat lumea după Al Doilea Război Mondial”

Decret cu „bătaie lungă” al lui Putin | Ce AVANTAJ vor avea străinii care se înrolează în armata Rusiei

Rusia lui Putin vrea să cumpere din Iran RACHETE BALISTICE cu rază scurtă de acțiune: ”Moscova urmărește prelungirea războiului din Ucraina”

Președintele Lukașenko dezvăluie că s-a încheiat transferul ARMELOR NUCLEARE tactice rusești în Belarus. NATO: „Mișcare periculoasă și iresponsabilă”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce pește e indicat în ziua de Florii. Recomandare pentru cei care au postit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?