Alimentul care oferă cu 400% mai multă Vitamina A decât necesarul zilnic. A devenit tot mai popular în rândul consumatorilor și poate avea un efect benefic asupra organismului uman. Iată despre ce este vorba!
Te-ai gândit vreodată ce beneficii oferă organismului consumul de cartof dulce? Tot mai multe persoane se arată interesate de acest „aliment – minune”, având în vedere că este bogat în vitamine și minerale. În spațiul public s-a vehiculat că ar putea să favorizeze creșterea în greutate, însă unii dintre specialiștii în nutriție îl recomandă în dietă.
Copt sau fiert, cartoful dulce poate oferi o multitudine de beneficii organismului. Specialiștii susțin faptul că acest aliment oferă cu 400% mai multă Vitamina A decât necesarul zilnic.
„Vitamina A are numeroase beneficii pentru noi: sănătatea vederii, pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea genetică. Fiind bogat și în Vitamina C, și în Vitamina E, doi foarte puternici antioxidanți, devine cu atât mai prețios. Are și un conținut important de calciu, potasiu, magneziu și fier. Este foarte bogat în fibre și fibrele sunt deosebit de importante în sănătatea tubului digestiv, în menținerea sațietății și în controlul digestiei”, spune Andreea Petra Florea, medic nutriționist, la Observator.
De altfel, cartoful duce poate fi și unul dintre alimentele care pot fi consumate de persoanele care doresc să adopte o dietă cât mai sănătoasă. Potrivit datelor, 100 de grame de cartof dulce, fiert sau copt, conține 86 de calorii.
Sursă foto: Shutterstock – caracter ilustrativ
Sursă video: Observator Antena 1