Iată o rețetă de aluat crescut fără praf de copt. Acest ingredient îi poate oferi o textură pufoasă și poate fi cumpărat din magazine la un preț sub 10 lei. Praful de copt poate fi înlocuit cu succes cu acest produs, în bucătărie. De altfel, poate avea și alte întrebuințări în gospodărie! Iată mai jos!
Există un ingredient care poate fi folosit pentru a crește aluatul la fel precum reacția oferită de praful de copt. Poate fi cumpărat din magazine la un preț sub 10 lei și, pe lângă utilizarea sa în bucătărie, poate fi un adevărat aliat în gospodărie. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu.
Însă, pentru ca bicarbonatul de sodiu să facă aluatul pufos, trebuie să fie activat cu un ingredient acid. De exemplu, poate fi amesteat cu oțet, suc de lămâie sau iaurt. Aceste produse pot provoca, în compoziție cu bicarbonatul de sodiu, o reacție chimică ce va elibera bule de dioxid de carbon.
În compoziția aluatului pot fi foloste 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu și 1/2 linguriță de zeamă de lămâie (pentru fiecare linguriță de praf de copt necesară). Poate reprezenta o alternativă, atunci când nu mai ai praf de copt sau dorești să experimentezi mai mult lumea culinară. Apoi, sucul de lămâie și bicarbonatul se adaugă peste celelalte ingrediente pentru aluat.
Pentru a nu pierde reacția de creștere a aluatului, acesta trebuie să fie pus rapid în cuptor. Altfel, dacă nu îți dorești un aluat cu un gust citric, poți folosi iaurtul, arată romaniatv.net.
Cum să fierbi orezul pentru a fi mai gustos. Ingredientul care va schimba total aroma
Ingredientul secret care transformă OUĂLE prăjite într-un mic-dejun gourmet. Ce să adaugi în tigaie
Sursă foto: Shutterstock (Caracter ilustrativ)