Amenințare cu bombă într-un liceu din Vaslui. Întreaga unitate de învățământ a fost evacuată

Amenințare cu bombă într-un liceu din Vaslui. Întreaga unitate de învățământ a fost evacuată
Sursă Foto - RTV
Publicat: 07/12/2022, 17:36
Actualizat: 07/12/2022, 17:39

A fost alertă cu bombă, miercuri dimineața, într-un liceu din municipiul Vaslui. Amenințarea a fost trimisă prin e-mail Poliției Locale, care a dispus imediat evacuarea unității de învățământ.

UPDATE – Alerta cu bombă la liceul ”Mihail Kogălniceanu” a fost falsă, potrivit Agerpres.

Alerta cu bombă înregistrată, miercuri, la Liceul „Mihail Kogălniceanu” din municipiul Vaslui a fost una falsă, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Mai multe echipaje de polițiști, geniști, pompieri au mers să facă verificări, iar dacă se va dovedi că a fost o alertă falsă, autorul riscă o amendă de 5.000 de lei.

Mesajul electronic care anunța prezența unei bombe în Liceul „Mihail Kogălniceanu” a fost primit pe adresa de e-mail a Poliției Locale Vaslui la ora 11:19.

Imediat, s-a dat alerta în școală și peste 300 de elevi și profesori, prezenți la cursuri, au fost evacuați.

„Miercuri, 7 decembrie 2022, ora 11:19, Poliția Locală Vaslui a primit, pe adresa de e-mail a unității, un mesaj electronic referitor la amplasarea unor materiale explozive, în incinta unei unități de învățământ – liceu, din municipiul Vaslui. Unitatea de învățământ a fost evacuată”, se arată în comunicatul IPJ Vaslui.

În ultima perioadă au existat mai multe amenințări cu bombe

Mai multe echipaje de polițiști, geniști și pompieri au fost trimise la liceu. De asemenea, și un echipaj de ambulanță de la SAJ Vaslui a ajuns la unitatea de învățământ.

Potrivit jurnaliștilor de la Monitorul de Vaslui, astfel de farse se țin lanț în ultimele luni, la nivelul municipiului.

Luna trecută, mai multe e-mailuri au fost trimise pe adresa Poliției Locale Vaslui prin care era anunțată amplasarea de bombe în diferite locuri din oraș.

Pe 22 noiembrie, spre exemplu, o persoană neidentificată încă anunța amplasarea unei bombe în Piața Civică din oraș.

Într-o altă zi au existat patru astfel de amenințări cu bombe în Vaslui, însă în urma verificărilor, nu s-a descoperit nimic suspect.

Dacă se va dovedi că amenințarea cu bombă de miercuri, de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui este falsă, autorul farsei riscă o amendă de 5.000 de lei, potrivit MonitoruldeVaslui.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase