Amenzi primite de ALPAB în urma controlului din Parcul Cișmigiu, efectuat de Prefectul Capitalei

Publicat: 21/07/2022, 12:36

Prefectura Municipiului București a transmis, joi, că în urma controlului desfășurat zilele trecute în Parcul Cișmigiu, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București a primit mai multe amenzi.

„Urmare acțiunii de control dispusă de Prefectul Municipiului București, Toni Greblă, în data de 13.07.2022, în Parcul Cișmigiu, au fost constatate mai multe neconformități și deficiențe și au fost aplicate sancțiuni.

Prefectul Capitalei a declanșat această acțiune, care a fost efectuată de o echipă mixtă de specialiști, având în vedere numeroasele sesizări ale cetățenilor, semnalele apărute în mass-media și apelurile repetate făcute către autoritățile publice locale”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Prefectura Capitalei.

Potrivit sursei citate, în urma controlului efectuat, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Municipiului București a constatat că Parcul Cișmigiu nu era întreținut corespunzător.

„S-au identificat porțiuni din parc în care iarba era necosită, alte zone în care nu era iarbă deloc, arbori netoaletați, arbori aflați în stare avansată de degradare, frunze și deșeuri pe alei și pe spațiul verde. Ca urmare a celor constatate, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Municipiului București a sancționat contravențional Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligației de a asigura integritatea, refacerea și îngrijirea spațiilor verzi din Parcul Cișmigiu și cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligației de a se supune procedurilor și cerințelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea și reducerea impactului asupra mediului, conform prevederilor legale în vigoare”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Bănci murdare și deteriorate

Sursa citată mai arată că, după ce s-a constatat că mobilierul Parcului Cișmigiu (bănci, foișoare) este deteriorat și murdar, locurile de joacă pentru copii prezintă risc de accidentare, iar aleile parcului sunt deteriorate, cu gropi și crăpături în asfalt, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a aplicat o amendă de 4.000 de lei Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București și a solicitat conducerii ALPAB prezentarea unui plan de măsuri, cu termene și responsabilități, pentru remedierea deficiențelor constatate.

„Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate în perimetrul Parcului Cișmigiu, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a constatat că nu fuseseră remediate deficiențele identificate la un control anterior, dar mai ales că și în prezent în parc sunt condiții igienico-sanitare precare, la prestarea serviciilor, motive pentru care a aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 20.000 de lei”, mai transmite Prefectura.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna