Analistul Cozmin Gușă: ”Post-democrație după post-adevăr. Post-adevărul și-a făcut treaba în ultimii 20 de ani. La 20.01.2021 intrăm în post-democrație”

Redactor:
Cristian Lisandru
Analistul Cozmin Gușă: ”Post-democrație după post-adevăr. Post-adevărul și-a făcut treaba în ultimii 20 de ani. La 20.01.2021 intrăm în post-democrație”
Analistul Cozmin Gușă: ”Post-democrație după post-adevăr. Post-adevărul și-a făcut treaba în ultimii 20 de ani. La 20.01.2021 intrăm în post-democrație”

Analistul Cozmin Gușă scrie, pe pagina sa de socializare, despre ”Epoca post-adevăr” pe care fiecare cetățean al României o ”experimentează” fără să vrea. Este vorba despre o continuă ”fraudare a legii, alegerilor” și ”știrilor”, iar ceea ce s-a întâmplat și în Statele Unite ale Americii, acolo unde protestatari pro-Trump au luat cu asalt Capitoliul, reprezintă o dovadă suplimentară că ”lumea a luat-o razna”.

Într-o societate normală, scrie Cozmin Gușă, tot ceea ce se întâmplă în urma unor alegeri democratice ar trebui să decurgă firesc, iar presa independentă are un rol esențial în toată această ecuație.

Însă această nedorită ”Epocă post-adevăr” a fost declanșată atunci când au fost bombardate turnurile gemene din New York – pe data de 11 septembrie 2001 -, iar ”reorganizarea lumii” a oferit, din nefericire, un exemplu sugestiv că ”legea și ordinea internațională” pot suferi schimbări drastice și nu în bine.

”POST-DEMOCRAȚIE DUPĂ POST-ADEVĂR! “POST-ADEVĂR”-ul ȘI-A „FĂCUT TREABA” ÎN ULTIMII 20 DE ANI, LA 20.01.2021 INTRĂM OFICIAL ÎN “POST-DEMOCRAȚIE”. Cei care ați urmărit ce-am scris și zis în ultimii ani sunteți acomodați cu demonstrațiile mele despre EPOCA POST-ADEVĂR, în care trăim deja de ceva vreme, și ale cărei avataruri le experimentăm de multe ori în mod inconștient. Evenimentele din România de fraudare a legii, alegerilor, știrilor, etc., le-ați trăit în mod frustrant, iar întâmplările internaționale din pandemie sau procesul electoral american din 2020 v-au convins că LUMEA A LUAT-O RAZNA.

În DEMOCRAȚIE am fost obișnuiți ca deciziile despre mersul treburilor pentru 4 ani să fie luate în urma unor alegeri politice libere, nefraudate, arbitrate de către o presă independentă, care deservește interesul de informare al fiecărui cetățean. Partidele acționau în principal în baza unor doctrine politice, și tot în baza lor se declanșau dezbateri parlamentare în urma cărora se decidea prin vot asumat. Justiția acționa și judeca în baza legilor fiecărei democrații, iar eventualele greșeli puteau fi reparate prin apel, recurs, chiar grațieri, dând astfel satisfacție nedreptățiților”, notează analistul Cosmin Gușă în mediul online.

”Chiar la începutul acestui mileniu 3 și secol XXI, pe 11.09.2001, a avut loc evenimentul ce avea să instaleze oficial EPOCA POST-ADEVĂR, bombardarea turnurilor Gemene din New York, iar represaliile ce-au urmat n-au mai ținut cont de legile și ordinea internaționale ce-au guvernat în a doua jumătate a secolului XX, în mod sigur cea mai prosperă și plăcută perioadă din istoria recentă a lumii. Nu fac azi o recapitulare a evenimentelor consecutive de-atunci încoace ce-au schilodit democrația, dar e limpede că frauda sau minciuna colportate cu valoare de lege sau adevăr au prevalat în mai toate deciziile de reorganizare a lumii”

Cozmin Gușă

Cozmin Gușă: ”JUSTIȚIA nu se mai face în baza legilor interne, ci este ghidonată de către MÂNA INVIZIBILĂ”

Potrivit celor scrise Cozmin Gușă în mediul online, acest ”post-adevăr” actual nu a făcut altceva decât să permită instalarea ”post-democrației”.

Iar analistul politic oferă, în textul său, și principalele puncte de reper ale acestei sintagme.

  • Problemele țărilor nu se mai rezolvă intern decât în mică măsură
  • Problemele importante se decid în instanțe geoeconomice complexe și nelegitime
  • Justiția nu se mai face în baza legilor interne, fiind ”ghidonată” de o ”mână invizibilă”
  • Alegerile politice sunt fraudate
  • Arbitrajul mass-media nu se mai face conform libertății de exprimare

”Și-așa, POST-ADEVĂRUL, pe care l-am tolerat neștiutori și pasivi, a facilitat instalarea POST-DEMOCRAȚIEI. Care post-democrație ar însemna cam următoarele: Problemele țărilor nu se mai rezolvă intern decât în mică măsură, cele importante se decid în instanțe geoeconomice complexe și nelegitime, oricum nedetectabile, în baza unor planuri de tip corporatist sau imperialist. JUSTIȚIA nu se mai face în baza legilor interne, ci este ghidonată de către MÂNA INVIZIBILĂ în favoarea intereselor sugerate în fraza precedentă.

ALEGERILE POLITICE sunt fraudate și duc cel mai des la rezultate nereprezentative pentru cetățeni. Arbitrajul MASS-MEDIA nu se mai face conform libertății de exprimare, ci este impus și teleghidat strict în baza finanțărilor ce vin de la deținătorii capitalurilor”, avertizează Cozmin Gușă.

”Doar țările cu IDENTITATE NAȚIONALĂ puternică mai au șanse să fie conduse de către politicieni REPREZENTATIVI”

Analistul trage și un serios semnal de alarmă, prin textul postat în mediul online, considerând că – în astfel de condiții – numai țările cu ”identitate națională” ar mai putea să fie conduse de ”politicieni reprezentativi”.

În ultimă instanță, Cozmin Gușă atrage atenția că data de 21 ianuarie 2021 este una cu puternice implicații pe termen mediu și lung, iat instalarea lui Joe Biden ca președinte SUA marchează ”Epoca post-democrație”.

”În fine, LUPTA POLITICĂ este mimată, nu se mai duce între partidele formatate în baza doctrinelor clasice, ci între reprezentanții politici ai intereselor internaționale pe de o parte, deci ai GLOBALIZĂRII, respectiv ai patrioților/naționaliștilor pe de altă parte, care sunt cel mai adesea lipsiți de resurse materiale sau puternic infiltrați și demonizați. În aceste condiții de luptă inegală, doar țările cu IDENTITATE NAȚIONALĂ puternică mai au șanse să fie conduse de către politicieni REPREZENTATIVI”, consideră Cozmin Gușă.

”Am zis în titlu despre 20.01.2021, aceasta este data la care va fi instalat JOE BIDEN ca președinte al SUA, în urma unei campanii și proces electoral în mod vizibil și dovedit fraudate, unde nici mass-media și nici justiția americane n-au mai acționat democratic, ci exact cu metodele post-democrației descrise mai sus. Și, la fel cum 09.11.2001 a marcat începutul epocii POST-ADEVĂR, tot la fel săptămâna viitoare se va oficializa de fapt intrarea în EPOCA POST-DEMOCRAȚIE, ale cărei reguli le putem doar bănui. În mod sigur așadar, pentru o perioadă nedefinită de-acum înainte vom trăi ceva neplăcut, subuman, iar pentru multe țări sau comunități va fi chiar ceva îngrozitor”, încheie analistul Cozmin Gușă postarea sa de pe pagina de socializare.

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide