Ancheta în cazul asasinatului cu bombă de la Arad se complică. Ce s-a întâmplat în mașina lui Ioan Crișan în momentul exploziei (SURSE)

Ancheta în cazul asasinatului cu bombă de la Arad se complică. Ce s-a întâmplat în mașina lui Ioan Crișan în momentul exploziei (SURSE)
Omul de afaceri Ioan Crișan ucis în explozie. Foto: Colaj GÂNDUL
Publicat: 05/06/2021, 13:49
Actualizat: 07/06/2021, 11:02

Anchetatorii continuă investigațiile în cazul asasinatului cu bombă de la Arad, după ce omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis de o explozie în mașina sa, în urmă cu o săptămână.

Noile informații din anchetă arată că în fabricarea dispozitivului exploziv au fost folosite trei substanțe, însă expertiza criminalistică se complică spun sursele GÂNDUL.RO, deoarece în momentul exploziei s-au spart și airbag-uril care conțin în interior o substanță ce s-a împrăștiat înăuntrul mașinii.

Pe de altă parte, anchetatorii încearcă să afle și care a fost ultimul apel înregistrat pe telefonul lui Ioan Crișan și verifică activitatea transportului de mărfuri făcută de firma Primatex, una dintre societățiile pe care omul de afaceri arădean le administra, mai spun sursele.

La aproape o săptămână de la explozie, anchetatorii au mers pentru a doua oară și la nașul lui Ioan Crișan pentru a afla detalii despre prietenii cu care omul de afaceri s-a întâlnit în dimineața exploziei.

Potrivit surselor GÂNDUL.RO, un element foarte important care trebuie clarificat este cel legat de dispariția a două DVR-uri pe care erau stocate imaginile de la camerele de supraveghere din zonă. În prezent, anchetatorii nu au stabilit cine este autorul acestei dispariții, însă aceste device-uri erau un punct-cheie din anchetă, mai spun sursele.

Firmele lui Ioan Crișan

Ioan Crișan era administrator a două firme. Potrivit confidas.ro, Primatex SRL are ca obiect de activitate transportul de mărfuri, patru angajați și a avut în 2019 o cifră de afaceri de 3 milioane de lei și un profit de 506.000 de lei. În această societate, Crișan era asociat cu fiica sa, Laura Oana Bîlcea, fosta soție a deputatului PNL Ovidiu Sergiu Bîlcea.

A doua firmă, Crimatex SRL, are obiect de activitate principal tot transportul de mărfuri. În 2019 a avut o cifră de afaceri de 4,2 milioane de lei, 14 angajați și pierderi de 472.000 de lei. Crișan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Știre inițială

Pe 29 mai, în jurul orei 07.00, mașina lui Ioan Crișan a explodat în mers, în parcarea unui supermarket din centrul Aradului, apoi a luat foc și a ars în totalitate. Trupul omului de afaceri Ioan Crișan a fost propulsat de suflul exploziei, despre care specialiști susțin că a fost cauzată de o bombă, pe bancheta din spate a autoturismului. Acest aspect ar putea indica faptul că obiect explozibil ar fi putut fi plasat sub scaunul șoferului.

Medicii legiști au stabilit primele concluzii în cazul morții lui Ioan Crișan. Omul de afaceri ar fi suferit o puternică intoxicație de la fumul produs în momentul exploziei, înainte de a muri din cauza arsurilor și a fracturilor de stern și coaste, au declarat pentru GÂNDUL.RO surse judiciare.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cui va preda Warren Buffett imperiul de 400 de miliarde de dolari?