Angajată de la DGASPC Sector 4, acuzată că ar fi vândut un copil. Reacția Ministerului Familiei

Angajată de la DGASPC Sector 4, acuzată că ar fi vândut un copil. Reacția Ministerului Familiei
Sursa foto: Envato Elements
Publicat: 06/06/2023, 15:31

Vișinel Bălan, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, semnalează, pe Facebook, că o angajată de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din sectorul 4 ar fi vândut, pentru 10.000 de euro, un bebeluș.

Bălan face apel la ministrul Familiei, Gabriela Firea, să intervină în acest caz și spune că nu are încredere în conducerea DGASPC.

„O poveste teribilă de negândit – o femeie care a fost încredințată să protejeze interesele copiilor vulnerabili ar fi făcut exact contrariul. În loc să ajute o familie nevoiașă și să prevină separarea bebelușului de aceasta, (D. T.), șef de serviciu Prevenirea Separării Copilului de Familie, din subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 4 ar fi preluat bebelușul din maternitate și l-ar fi dat în grija unei familii înstărite din Ilfov. Surse apropiate din poliție spun că ar fi vorba de 10.000 de euro primiți de la familia respectivă.

Rog de urgență ministrul Gabriela Firea, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, alături de Primarul Sector 4 Daniel Băluță să intervină de urgență în acest caz. Din nefericire nu pot să mai am încredere în cei care gestionează leadership-ul D.G.A.S.P.C. Sector 4. Totodată, solicit în continuare demiterea Elenei Tudor, președintă la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție”, scrie acesta.

Angajata ar fi fost mutată la un alt serviciu din cadrul DGASPC Sector 4

Vișinel Bălan mai spune că angajata ar fi fost mutată de la Serviciul Prevenirea Separării Copilului de Familie, pe care îl conducea, la Serviciul Adulți.

„Pentru acțiunile ei (D. T.) ar fi fost mutată de la Serviciul Prevenirea Separării Copilului de Familie, pe care îl conducea, la Serviciul Adulți. Aceasta și-ar fi folosit poziția sa de șef al serviciului de prevenire în mod abuziv și ar fi profitat de o situație vulnerabilă pentru a-și trage un beneficiu.

Mai mult, când mama a încercat să recupereze bebelușul, acesta era de negăsit, și a fost nevoită să meargă la poliție. La vederea acestui caz șocant, poliția s-a mobilizat rapid pentru a găsi bebelușul. Au dus-o pe Doina la domiciliul ei, dar copilul nu a fost acolo. Poliția a ajuns la o familie bogată din Ilfov, unde bebelușul fusese recuperat”, mai scrie el.

El cere ca femeia să fie trasă la răspundere într-o manieră serioasă.

„Faptele acestor acțiuni trebuie să fie anchetate și să fie trase la răspundere persoanele implicate. Cea mai rară și inacceptabilă parte a acestui caz este lipsa de responsabilitate a doamnei, care a dispărut din peisajul Direcției și a apărut ca «o floare» după aproximativ 2-3 luni, desfășurându-și activitatea acum la serviciul pentru adulți.

Din păcate, incidentul cu privire la angajata DGASPC Sector 4 care ar fi vândut un copil ne îndepărtează de idealul de protecție și susținere pentru copiii vulnerabili și trebuie să fim cu toții implicați în lupta împotriva acestui fel de abuzuri și a nedreptăților care amenință aceste vieți vulnerabile”.

Reacția Ministerului Familiei

În replică, Ministerul Familiei spune că în acest caz a fost deschisă, anul trecut, o anchetă penală, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, care a confirmat începerea urmării penale „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fapta persoanei care, fără drept, intermediază adoptarea unui copil”.

„Potrivit informațiilor primite din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, în perioada aprilie-octombrie 2022, doamna T.E.-D. s-a aflat în concediu medical și de odihnă, iar în luna octombrie 2022, aceasta a fost mutată pe o funcție publică de execuție din cadrul direcției pentru protecția adulților.

De asemenea, din informațiile primite copilul în cauză se află acum la un asistent maternal, după ce mama a cerut o măsură de protecție motivând că nu-l poate crește.

Totodată, reamintim că, potrivit prevederilor legale în vigoare, Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sunt instituții publice, cu personalitate juridică, aflate în subordinea Consiliilor Județene, respectiv a Consiliilor Locale la nivel de sectoare în Municipiul București. Ministerul Familiei, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție coordonează și îndrumă metodologic activitatea Direcțiilor Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din toate județele și sectoarele Municipiului București”, transmite Ministerul Familiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii