VIDEO | Antonie Solomon: „Petrică Mîțu Stoian a fost un om extraordinar, a făcut numai bine. Cine va mai doini ca el?”

Publicat: 09/11/2021, 16:58
Actualizat: 09/11/2021, 17:29

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, și-a luat rămas bun de la interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian și a declarat, cu ochii în lacrimi, că „nimeni nu va mai doini” ca regretatul cântăreț, cu care avea multe amintiri.   

„Împreună cu colega lui de breaslă, Niculina, i-au încântat pe craioveni, și pe noi, pe olteni, în general, și au ridicat valoarea Ansamblului Maria Tănase, prin venirea lor în Craiova. Ce s-a întâmplat, nu mai știu. Cu artiștii, trebuie să fii prieten numai pe scenă. În rest, e lumea artistică, cu răutățile ei”, a declarat, marți, Antonie Solomon, în fața Teatrului din Craiova, unde sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului a fost dus, de la Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” din Craiova, unde a stat de luni seară.

„Dragostea de copil, de persoana iubită, de mamă, de tată, el o cânta frumos”

Antonie Solomon a mărturisit că are amintiri foarte multe cu regretatul interpret de muzică populară.

„El a făcut numai bine oamenilor. I-a bucurat mult (…) Am atâtea amintiri cu el, încât, dacă aș scrie o carte, mi-ar trebui zeci de volume. Un om extraordinar. Cine cântă mai frumos ca el?! Dragostea de copil, de persoana iubită, de mamă, de tată, el o cânta frumos. Sau cine mai doinește ca Petrică?!”, a spus Antonie Solomon, cu ochii în lacrimi.

Petrică Mâțu Stoian a murit la 61 de ani

Interpretul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a murit în seara de 6 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgență din Reșita, unde fusese dus de urgență de la clinica privată unde trebuia să înceapă un tratament de 15 ședințe în camera hiperbară, după ce aflase la un CT că a avut COVID-19.

Medicii de pe secția ATI a Spitalului de Urgență Reșița s-au luptat ore în șir să-i salveze viața. Artistul ar fi trebuit să fie transferat la Craiova, însă organismul său a cedat, iar medicii au anunțat decesul acestuia.

Petrică Mîțu Stoian era complet vaccinat anti-COVID și a trecut prin boală fără să știe că a luat infecția cu SARS-CoV-2, care s-a suprapus peste problemele cardiace și renale de care suferea.


Citește și:

EXCLUSIV | Petrică Mîțu Stoian avea cancer, îi fusese extirpat un rinichi și făcuse chimioterapie. Doar familia a știut ce boală teribilă avea

EXCLUSIV | Sora lui Petrică Mîțu Stoian confirmă că fratele ei a avut cancer: „După operația de rinichi, a făcut și chimioterapie. Acum, nu mai avea treabă cu oncologia”

Ipoteză în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian: Ar putea fi anchetă pentru malpraxis, dacă INML va stabili că a luat supradoză de anticoagulante

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult