Ard lumânările la mormântul lui Ion Caramitru. IMAGINI ÎN PREMIERĂ cu locul de veci al actorului

Publicat: 09/09/2021, 14:51
Actualizat: 09/09/2021, 15:29

La mormântul lui Ion Caramitru din Cimitirul Bellu, amenajat zilele trecute, ardeau lumânările joi, la orele prânzului. Marele actor va fi îngropat într-un loc de veci aflat la aproximativ 30-40 de metri de locul unde se află Gheorghe Dinică sau Birlic.

Chiar lângă mormântul unde va fi îngropat Ion Caramitru mai sunt înhumați și actorii Ștefan Radof, decedat în 2012, dar și Dorin Varga, dispărut în anul 1994.

Tot aproape de mormântul lui Ion Caramitru, la aproximativ 20 de metri, se află mormântul regretatei Laura Stoica, ucisă într-un teribil accident de mașină, împreună cu iubitul ei.

Joi, la orele prânzului, la mormântul lui Ion Caramitru, amenajat în aceste zile, ardeau două lumânări.

Ion Caramitru va fi înmormântat vineri

Înmormântarea actorului va avea loc vineri, după ora 12.00.

Cortegiul cu trupul neînsuflețit al marelui actor se va opri în fața Teatrului Național ”I. L. Caragiale” (TNB) , căruia i-a dedicat ultimii săi 16 ani de viață.

Vineri, 10 septembrie 2021, în jurul orei 12.00, în drumul de la Biserica Visarion spre Cimitirul Bellu, cortegiul cu trupul neînsuflețit al celui care a fost ION CARAMITRU se va opri în fața Teatrului Național ”I. L. Caragiale”, căruia i-a dedicat ultimii săi 16 ani de viață, pentru a ne lua rămas bun de la el și a-i aduce, ca omagiu, aplauzele noastre”, au anunțat, joi, reprezentanții TNB.

Ion Caramitru a murit la vârsta de 79 de ani

Ion Caramitru a decedat, duminică, la vârsta de 79 de ani, la Spitalul Elias. Managerul Teatrului Național din București (TNB) fusese internat aici la începutul lunii august. Medicii au confirmat pentru Gândul că, după trei săptămâni în care s- a luptat cu un stafilococ foate rezistent la antibiotice, lupta sa a luat sfârșit.

Ion Caramitru s-a născut în Bucureşti, la 9 martie 1942, într-o familie de aromâni – mama născută lângă Salonic, într-un sat numit Gramatica, iar tatăl în partea albaneză a oraşului Korcea, de religie creştin-ortodoxă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase