Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei despre „noua ordine mondială”, la slujba de Înviere: Se vorbeşte tot mai insistent despre o „resetare a lumii”

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei despre „noua ordine mondială”, la slujba de Înviere: Se vorbeşte tot mai insistent despre o „resetare a lumii”
Sursa FOTO: Facebook BOR
Publicat: 16/04/2023, 17:34

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei IPS Ciprian a afirmat, la slujba de Înviere, că se doreşte ca ceea ce e tradiţional şi autentic în fiecare ţară cu rădăcini creştine să fie înlocuit cu surogate. El a susținut că ni se sugerează cum trebuie să ne orânduim viaţa, cum să ne educăm copiii şi cum să ne hrănim, acceptând produse alimentare bizare.

IPS Ciprian a amintit şi de războiul din Ucraina, afirmând că în spatele acestuia se ascund setea de putere şi lăcomia de avere a celor ce deţin puterea politică, economică şi financiară a lumii, care nu se sfiesc să se considere stăpânitorii Pământului şi factorii decidenţi ai schimbărilor de tot felul. Peste 5.000 de persoane au participat la slujba de înviere oficiată de Înaltpreasfinţitul Ciprian în faţa Catedralei Arhiepiscopale „Înălţarea Domnului” din Buzău.

„Dreptmăritori creştini, întorcându-ne acum la realitatea cotidiană, în plan naţional şi internaţional, constatăm, cu amărăciune în suflet, că războiul fratricid din Ucraina este încă departe de a se încheia, continuând să răspândească incertitudine şi frică pe tot globul, iar asupra noastră, a românilor aflaţi în imediata vecinătate a conflictului militar, planează tot mai multe ameninţări, care generează o evidentă instabilitate regională, cu puternic impact negativ la nivel politic, social, economic şi chiar spiritual.
Cred că este clar pentru toată lumea că, în spatele acestui război, se ascund setea de putere şi lăcomia de avere a celor ce deţin puterea politică, economică şi financiară a lumii, care nu se sfiesc să se considere stăpânitorii Pământului şi factorii decidenţi ai schimbărilor de tot felul.

Se vorbeşte tot mai insistent despre o „nouă ordine mondială” şi o „resetare a lumii”, unde credinţa în Dumnezeu şi valorile morale autentice nu au ce căuta; o lume în care păcatul şi fărădelegea să fie prioritare în faţa virtuţilor creştine. Se doreşte ca ceea ce este tradiţional şi autentic în fiecare ţară cu rădăcini creştine să fie înlocuit cu diverse surogate; ni se sugerează cum trebuie să ne orânduim viaţa, cum să ne educăm copiii şi chiar cum să ne hrănim, acceptând produse alimentare bizare, contrafăcute, care, chipurile, sunt mai bogate în proteine decât cele naturale, şi multe altele”, a spus IPS Ciprian în cuvântul pastoral rostit în faţa Catedralei Arhiepiscopale „Înălţarea Domnului” din Buzău, potrivit news.ro.

La miezul nopţii, înaltul ierarh a ieşit pe treptele catedralei şi a chemat credincioşii să ia lumina sfântă apoi a oficiat în afara catedralei slujba de Înviere după care i-a invitat pe cei prezenţi să ia pască de la trei puncte de distribuţie organizate în jurul bisericii.

În timpul cuvântului pastoral rostit de IPS Ciprian, unei tinere aflate în curtea catedralei i s-a făcut rău şi a fost preluată de echipajele SMURD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...