Asasinatul cu bombă de la Arad: Polițiștii analizează cazurile similare din alte state. Ce spune ministrul de Interne despre suspecți – VIDEO

Publicat: 15/06/2021, 20:04
Actualizat: 15/06/2021, 21:45

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție coordonează ancheta în cazul asasinatului cu bombă de la Arad, iar polițiștii caută la anchetatorii din alte state cazurile similare, pentru a stabili ”un portofoliu de posibili autori”, a spus, marți, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Structurile noastre sunt în contact cu partenerii externi pe strângerea de date legat de cazuistică, legat de un portofoliu de posibili autori. În acelaşi timp, am implicat, sub coordonarea inspectorului general al IGPR, domnul chestor general Benone Matei, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, pentru a livra tot ce solicită procurorul de caz vizavi de cazul de la Arad”, a spus ministrul de Interne.

Lucian Bode a precizat că nu poate da alte date, dar a spus că şi în aceste zile se fac cercetări pentru a stabili principalii suspecți ai asasinatului cu bombă de la Arad.

Întrebat dacă anchetatorii au stabilit un cerc de suspecți, ministrul a spus că nu poate da această informație decât procurorul de caz de la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție: „Nu pot să vă spun eu”.

Ministrul a fost întrebat și dacă s-a stabilit ce fel de explozibil s-a folosit în cazul asasinatului de la Arad, singurul răspuns fiind că și această informație este tot parte din elementele dosarului, despre care nu poate să vorbească.

Până în prezent, au fost audiate toate persoanele din anturajul omului de afaceri Ioan Crișan – familie, prieteni –, pentru a se stabili care putea fi motivul asasinării sale.