Atenție la viteză în minivacanța de Mica Unire. Sute de radare vor fi pe drumurile spre stațiuni, traficul va fi urmărit și din elicoptere

Atenție la viteză în minivacanța de Mica Unire. Sute de radare vor fi pe drumurile spre stațiuni, traficul va fi urmărit și din elicoptere
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21/01/2022, 17:28

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că în perioada 21-24 ianuarie, aproximativ 27.000 de efective sunt pregătite să intervină pentru menținerea ordinii publice, prevenirea faptelor antisociale și sprijinirea comunităților în cazul unor situații de urgență.

Efectivele Poliției și Jandarmeriei vor fi prezente în zonele aglomerate: centre comerciale, piețe, zonele organizate pentru vânzarea produselor tradiționale, precum și în stațiunile montane, informează instituția.

Traficul rutier, monitorizat din aer

Poliția rutieră va monitoriza traficul rutier cu ajutorul a 1.500 de polițiști rutieri dotați cu 250 de aparate radar. Aceștia vor sprijiniți de Inspectoratul General de Aviație, care va supraveghea din aer traficul pe cele mai tranzitate rute din țară.

„Peste 9.000 de polițiști vor acționa în sistem integrat, împreună cu Jandarmeria Română și cu celelalte instituții ale statului cu atribuții pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

Pompierii vor fi și ei la datorie în aceste zile, pregătiți să acționeze pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. Pentru toate aceste misiuni, vor fi mobilizați, zilnic, peste 5.000 de pompieri, care vor încadra peste 1.200 mijloace tehnice specifice.

La nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei, precum și pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere în zona de competență. Astfel, la nivelul întregii țări, activitățile de supraveghere și control vor fi asigurate zilnic de aproximativ 4.000 de polițiști de frontieră”, se mai arată în comunicatul MAI.

Totodată, instituția face apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Sfaturile MAI

Înainte de a pleca de acasă, MAI le recomandă conducătorilor auto să se informeze cu privire la condițiile de drum și meteorologice.

Mai multe informații privind măsurile preventive în cazul unor situații de risc pot fi vizualizate accesând aplicația DSU și platforma www.fiipregatit.ro.

De asemenea, este important ca cei care tranzitează frontiera națională în această perioadă să știe că au la dispoziție aplicația Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro, în care sunt actualizați, în timp real, timpii de așteptare din fiecare punct de trecere a frontierei. Recomandăm de asemenea ca atunci când își fac planuri de călătorie să se informeze cu privire la condițiile de intrare în statele de destinație și în cele tranzitate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase