Avocatul familiei Melencu, Carmen Obârșanu, la GÂNDUL LIVE: „Voi insista pentru admiterea cererii de strămutare a dosarului. Judecătoarea intră în sală, administrează câteva probe, după care începe să plângă. Aceasta nu este justiție” – VIDEO

Avocatul familiei Melencu, Carmen Obârșanu, la GÂNDUL LIVE: „Voi insista pentru admiterea cererii de strămutare a dosarului. Judecătoarea intră în sală, administrează câteva probe, după care începe să plângă. Aceasta nu este justiție” - VIDEO
Publicat: 19/02/2021, 16:53
Actualizat: 19/02/2021, 18:02

Avocatul familiei Melencu, Carmen Obârșanu, a vorbit la Gândul Live, după ce cererea de recuzare a fost respinsă de Tribunalul Olt, ca fiind nefondată. Cazul Caracal va fi judecat în continuare de judecătoare Diana Cotoi.

Avocatul a spus că, deși a solicitat în nenumărate rânduri ca să i se aprobe o cerere de consultare a autorităților americane, judecătoarea i-a respins de fiecare dată solicitarea, invocând audierea a 78 de martori.

„În sala de judecată am solicitat de luni de zile să ni se aprobe o cerere de consultare a autorităților americane”

„S-a amânat din decembrie, din ianuarie pentru februarie, iar ulterior ni s-a spus că după audierea celor 78 de martori, se va pune în discuție. Am insistat și am spus: «Doamnă, este o solicitare de urgență»! Procurorul și avocații, cu toții au fost de acord, însă doamna judecător a respins.

Mai mult, avocatul familiei Melencu spune că judecătoarea de caz este surprinzătoare, iar practicile diferă de fiecare dată. Un astfel de exemplu observat de avocat este depunerea unei cereri în prealabil, judecătoarea respingând ulterior să o accepte.

Avocatul familiei Melencu: „Am observat ceva foarte ciudat”

„Am observat ceva foarte ciudat: când depun cereri direct în sala de judecată fără să le discuta, dânsa le admite după ce oftează de câteva ori. Când depun cereri cu câteva zile înainte, le respinge direct. Această cerere pe care am făcut-o – să fie solicitat autorităților americane  vizualizarea contului de Facebook al Luizei – , era foarte importantă pentru că ne dovedea cine a vorbit cu persoana care deținea telefonul Luizei, după dispariție. La câteva luni de la eveniment, trebuia să aflăm cine e deținătorul telefonului Luizei. Doamna judecător a refuzat. A spus că a avut în vedere dovada din anul 2020 de către procurori în anul 2019. Se arăta clar că sunt 6 apeluri telefonice după răpirea Luizei.

Este clar! În casa lui Dincă nu au fost găsite semne de  prezența ale Alexandrei. Am spus de la început că au fost plantate probe, am știut ce spun. Am căutat pagină cu pagină, zeci de file din dosar. L-am întrebat pe procuror: «De ce nu ați luat amprente?»;  «Ca să nu distrugem ADN-ul», ni s-a răspuns.

De pe telefonul lui Dincă au fost șterse, în zilele următoare, cele 31 de SMS-uri care se regăsesc pe lista operatorului. Cine le-a șters? Înainte cu 6 ore să fie ridicat Dincă, procurorul a dat o ordonanță care a fost validată de judecător, de interceptare a tuturor convorbirilor de pe telefonul lui Dincă. După 6 ore, s-a vorbit pe telefonul lui Dincă și nu a existat  niciun fel de proces verbal de interceptare”.

Carmen Obârșanu spune că se teme ca în spatele dispariției Luziei Melencu să există un trafic de organe, pentru ca ar  aduce mai mulți bani pe piața neagră.  Totodată, aceasta spune că seria practicilor ciudate realizate de judecătoare continuă: îl așteapta pe Dincă să intre în sala de judecată și refuza să îi ia declarație acestuia.

Carmen Obârșanu: „Judecătoarea refuză la orice termen ca Dincă să dea declarație. Aceasta nu este justiție”

„Îmi este teamă că au fost răpite fete tinere pentru trafic de organe și de acolo se scot bani mult mai mulți decât traficul de ființe vii. Erau fete sănătoase, iar faptul că cineva a recunoscut că le-a distrus trupurile, poate duce la ideea că aspectul cadavreleor poate demonstra acest lucru. Dincă ar fi un cărăuș, care a fost convins de prietenul unui profiler cum să îndepărteze de la orice suspiciune familia Luizei, iar toată vina să cadă pe Dincă și pe acel vecin al lui. Eu am anumite semne de întrebare: «De ce magistrații resping orice  fel de probă în acest dosar?»

Sunt convinsă că nu se va face dreptate. La 1 martie, voi insista pentru admiterea cererii de strămutare a dosarului. De ce judecătoare, în momentul în care se deschide ședința de judecată, îl aduce pe Dincă după ce intră ea? Mai mult, judecătoarea refuză la orice termen ca Dincă să dea declarație. Aceasta nu este justiție.

Carmen Obârșanu: „Judecătoarea intră în sala de judecată, administrează 2-3 probe, după care începe să plângă. Este un comportament anormal”

Faptul că judecătoarea intră în sala de judecată, administrează 2-3 probe, după care începe să plângă. S-a uitat la mama Luizei. La termenul următor a spus că se grăbește ca să prindă ultimul autobuz, la ora 18.00. La alt termen, a spus că se grăbește ca să își cumpere medicamente. O altă situație: când s-a întors în sala de judecată, a început să râdă. Este un comportament anormal.

Am înțeles că a făcut niște tratamente în niște spitale de specialitate. Acum are probleme cu soțul.

I-am specificat în cererea de recuzare că nu este în  posibilitatea de a administra acest dosar”.

Miercuri a început audierea martorilor din Dosarul „Caracal”, la Tribunalul Olt. În paralel, Gheorghe Dincă a solicitat strămutarea dosarului de la instanţa olteană. Cererea de strămutare depusă de Dincă va fi judecată de Curtea de Apel Craiova, termenul fixat fiind de 1 martie 2021.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete – Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu – în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase