Bărbat din Vrancea, ATACAT de urs. Victima a ajuns la spital

Bărbat din Vrancea, ATACAT de urs. Victima a ajuns la spital
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19/03/2023, 15:40

Un bărbat din comuna Vidra, județul Vrancea, a fost atacat duminică de un urs în zona localității în care trăiește.

Victima, în vârstă de 72 de ani, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani.

„Duminică, la ora 11,45, SAJ Vrancea a primit o solicitare în localitatea Viişoara, comuna Vidra, pentru un bărbat cu politraumatism prin agresiune animală, respectiv un urs. La solicitare s-a deplasat un echipaj de urgenţă tip B2 cu asistent, care a identificat o victimă de 72 ani, conştientă, cu plagă muşcată membru inferior stâng, escoriaţii membru superior, stare de anxietate marcată”, a precizat purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea, Gabriela Moroş, informează Adevărul.

Alt atac al unui urs, săptămâna trecută, în Harghita

Incidentul de duminică vine la doar o săptămână după ce un bărbat din județul Harghita a fost atacat de un urs chiar în curtea casei sale.

Bărbatul din localitatea Şoimuşu Mic, din Harghita, a fost atacat de urs chiar în curtea din spatele casei sale, anunța la acea vreme președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba.

Animalul l-a mușcat pe bărbat de mâini, de un picior şi de mai multe părţi ale corpului. În cele din urmă, omul grav rănit a reuşit să se salveze şi să meargă înapoi în casă, iar acolo a leşinat.

Bărbatul a fost transportat cu salvarea la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc în stare gravă.

Președintele Consiliului Județean Harghita a afirmată că acesta este al doilea caz de atac al unui urs în 2023. De asemenea, el a cerut ca animalul să fie găsit și împușcat, după ce a devenit un real pericol pentru viața oamenilor din zonă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase