Beatrice Mahler avertizează că numărul cazurilor severe de Covid e în creștere: Secția de la „Marius Nasta” a avut paturile ocupate la capacitate maximă. Și numărul de pacienți de la ATI a fost mare

Beatrice Mahler avertizează că numărul cazurilor severe de Covid e în creștere: Secția de la „Marius Nasta” a avut paturile ocupate la capacitate maximă. Și numărul de pacienți de la ATI a fost mare
Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” / Sursa Foto: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 21/02/2022, 20:22
Actualizat: 21/02/2022, 20:26

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat luni, la B1 TV că, deși în urmă cu două săptămâni se observa o scădere a numărului de pacienți care necesitau internare, situația s-a schimbat în ultimele zile, astfel că paturile au fost ocupate la capacitate maximă, cu un număr semnificativ de pacienți internați la Terapie Intensivă. Mai mult, medicul susține că simptomatologia pacienților infectați este una severă.

Întrebată despre suspiciunile legate de infectarea pacienților cu subvarianta Omicron BA.2, medicul a spus că acest lucru poate fi stabilit doar în urma analize specifice.

„Este important să avem această supraveghere a cazurilor severe, care, practic, afectează viața pacienților care sunt infectați cu această tulpină. Ce pot să spun, este că, la nivelul Institutului «Marius Nasta», deși în urmă cu două săptămâni observam o scădere a numărului de pacienți care necesitau internare, lucrurile s-au schimbat în ultima săptămână, a spus Beatrice Mahler, la B1 TV.

Aceasta a precizat, însă, că speră să fie doar un moment peste care vom trece, dar în această perioadă, secția a avut paturile ocupate la capacitate maximă și numărul de pacienți a fost mare și în secția de Terapie Intensivă.

„E adevărat, e profilul specific pacientului infectat cu Omicron, adică o persoană vârstnică, o persoana cu multiple comorbidități, dar fiecare viață contează și de aceea supravegherea acestor persoane, care au nevoie de internare și atenția noastră către ei, trebuie sa fie menținută”, a mai spus ea.

Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase