Beatrice Mahler, manager ”Marius Nasta”: ”Pare că suntem într-o fază de platou, dar e nevoie de minimum o lună pentru ca presiunea pe spitale să scadă”

Beatrice Mahler, manager ”Marius Nasta”: ”Pare că suntem într-o fază de platou, dar e nevoie de minimum o lună pentru ca presiunea pe spitale să scadă”
Beatrice Mahler, manager ”Marius Nasta”
Publicat: 30/10/2021, 12:10

Numărul infectărilor cu noul coronavirus se află, de câteva zile, pe o pantă descendentă în România, însă situația rămâne îngrijorătoare, spune Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.

Un astfel de semnal este pozitiv, semn că oamenii respectă măsurile de restricție impuse de autorități, dar spitalele se află, încă, sub o presiune foarte mare.

Beatrice Mahler avertizează, totodată, că este nevoie de cel puțin o lună de zile pentru ca presiunea pe care o resimt spitalele să scadă, însă direcția este bună, iar toată această perioadă dificilă din punct de vedere medical poate fi depășită, în cele din urmă.

”Suntem într-o zonă de platou, cu valori foarte înalte, pe care îl resimțim din plin în spitale. Faptul că deja măsurile au început să dea roade, că ne-am oprit din creșterea care ne bloca pe toți e un lucru bun. De o săptămână, oamenii au început să respecte regulile, au înțeles nevoia să respecte regulile, să se prezinte la centrele de vaccinare.  E nevoie de minimum o lună pentru ca presiunea să scadă, dar suntem într-o direcție care ne face să ne așteptăm la o posibilă ieșire din această perioadă dificilă”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”.

Beatrice Mahler: ”Ca medic, militez pentru vaccinare”

Managerul Institutului ”Marius Nasta” a ma declarat că – medic fiind – militează pentru ca oamenii să înțeleagă rolul esențial al vaccinării, iar în ceea ce privește certificatul verde este vorba despre o ”decizie politică”.

Dincolo de toate, însă, sunt încă foarte multe persoane – unele dintre ele cu comorbidități – care nu au înțeles că vaccinarea î poate proteja de forme severe ale bolii.

”Cred că decizia este una politică. Noi avem date și informații științifice care arată că vaccinul protejează, că aduce o doză de anticorpi care în cele mai multe situații protejează de o formă severă sau critică a bolii.  Ca medic, militez pentru vaccinare. În acest moment, sunt încă multe persoane cu comorbidități care nu au înțeles că acestea sunt o invitație către vaccinare: tensiune, afecțiuni pulmonare cronice… au înțeles exact pe dos mesajul nostru. Noi trebuie în continuare să informăm”, a mai spus medicul, potrivit realitatea.net.

Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase