Bode: „Dacă mergi singur pe stradă nu trebuie să porți mască”

Bode: „Dacă mergi singur pe stradă nu trebuie să porți mască”
Lucian Bode. Foto: Facebook
Publicat: 07/10/2021, 11:51

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a oferit detalii, joi, la Antena 3, despre obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise, în localitățile cu rata de infectare de peste 6 la mie.

Bode a precizat, la Antena 3, că cei care merg singuri pe stradă NU sunt obligați să poarte masca de protecție.

Cei care merg singuri pe stradă nu sunt obligați să poarte mască, anunță Bode.

Toate regulile, însă, trebuie respectate și de către copii.

„Am luat o serie măsuri pentru a proteja viață cetățenilor în actualul context pandemic, cel mai complicat de la începutul pandemiei. Ne apropiem de un bilanț catastrofal, peste 500 morți ultimele 2 zile.

Am decis să achiziționăm de urgență medicamente pentru bonavii COVID. Am cerut să beneficiem de concentratoare oxigen.” a precizat Bode.

Când se poartă masca pe stradă

„Reglementarea oficial spune foarte clar: e obligatoriu să porți masca în toate spațiile deschise unde incidența depășește 6 la mia locuitori. E oboigatoriu în toate spațiile deschise. Am spus că se exceptează prin acest ordin persoanele care desfășoară activități individuale sau cu membrii familiei, sportive, recreative și am spus că dăm posibilitatea comitetelor județene pentru situații de urgență să vină cu alte excepții dacă DSP avizează.

Cred că ordinul comun e extrem de clar. Dacă au nevoie de alte explicații le dăm și la București unde incidența este peste 6 la mie. Vorbim de activități individuale, nu unde sunt și alți oameni. Dacă circuli singur e normal să nu porți masca, dacă sunt și alții e obligatoriu să porți. Dacă faci activități sportive individuale nu porți, dacă sunt și alții, e obligatoriu.”, a explicat ministrul de Interne.

Pot mânca COVRIG fără mască?

„Categoric da, dacă eșți singur și nu sunt alți oameni în jur. Polițistul nu-ti poate da amendă dacă ești singur pe stradă și nu porți masca. Dacă ești în zona aglomerată poate sancționa pe cei care nu respectă.

Acest ordin nu face referire la vârstă persoanelor. Vorbim despre activități. Le-am definit individuale, sportive, indiferent că sunt copii, maturi.”, a declarat Bode.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult