BREAKING NEWS. 11 bătrâni, unii cu dizabilități, descoperiți într-o casă în construcții din Voluntari. Anchetatorii au aflat de unde au fost aduși

BREAKING NEWS. 11 bătrâni, unii cu dizabilități, descoperiți într-o casă în construcții din Voluntari. Anchetatorii au aflat de unde au fost aduși
BREAKING NEWS! 11 persoane cu dizabilități, descoperite într-o casă din Tunari!
Publicat: 10/07/2023, 23:03
Actualizat: 11/07/2023, 00:22

Încă o dezvăluire teribilă legată de centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice sau cu dizabilități. Într-o casă din Tunari au fost descoperite, în urmă cu puțin timp, alte 11 persoane vârstnice, unele cu dizabilități. La fața locului au venit, de urgență, echipaje medicale pentru a evalua starea persoanelor în cauză.

UPDATE ora 00.15: Căminul ”Sfântul Dumitru” din Pipera – Voluntari, de unde ar fi fost duși cei 11 bătrâni găsiți într-o casă în construcții din Tunari, este, potrivit prezentării de pe site, ”un azil privat, destinat atât îngrijirii persoanelor în vârstă, cât și a bolnavilor de Alzheimer, Parkinson și alte afecțiuni, oferind servicii de asistență permanentă, post-spitalizare și tratament”.

Acesta este licențiat de Ministerul Muncii și, conform datelor de pe site, ”asigură servicii complete pentru îngrijirea persoanelor în vârstă, inclusiv pentru persoanele care sunt mai greu deplasabile, ori chiar nedeplasabile”.

”Căminul a fost fondat în anul 2007, la inițiativa tenorului Romeo Saleno, cunoscut pentru acte de caritate, care a implementat pentru prima dată în România Meloterapia, terapie curativa prin intermediul muzicii”, se mai arată pe site-ul azilului privat.

UPDATE ora 23.50: Poliția Ilfov a anunțat că, în continuarea cercetărilor, femeia care însoțea cele 11 persoane a spus că persoanele au fost aduse dintr-un centru din Voluntari, județul Ilfov.

”Se continuă cercetările, pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale”, a precizat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Ilfov.

UPDATE ora 23.40: Cei 11 bătrâni găsiți într-o casă din Tunari erau de la Căminul de Bătrâni ”Sfântul Dumitru” din Voluntari, au spus, pentru Gândul, surse din anchetă.

Aceștia erau ținuți într-o casă în construcție, în câmp, la capătul Tunariului, unde nu erau alte locuințe în apropiere.

Case în construcție ale Căminului de bătrâni ”Sfântul Dumitru” din Voluntari, unde erau ținuți 11 vârstnici, unii cu dizabilități

Anchetatorii urmează să stabilească de ce au fost scoși cei 11 bătrâni din cămin și duși în casa în care au fost găsiți, chiar în ziua în care au început controalele în toate centrele din țară, după cazul ”azilele groazei” din Ilfov.

În anchetă este luată în calcul și ipoteza că proprietarii căminului de bătrâni aveau cazate mai multe persoane decât capacitatea azilului pentru care aveau autorizație și se temeau că vor fi descoperiți la controalele care au început luni.

Bătrânii găsiți în clădirea în construcții vor fi duși cu ambulanțele la un centru din Snagov.

Patru echipaje intervin la fața locului

Astfel, intervin la fața locului un echipaj SMURD, o unitate de terapie intensivă mobilă (echipaj cu medic) și două autospeciale pentru transport personal și victime multiple, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Persoanele în cauză sunt vârstnice, unele cu dizabilități.

Din câte se pare, șocanta descoperire ar fi fost făcută în urma unei sesizări primite.

Astfel, la fața locului, în comuna Tunari, polițiștii din cadrul IPJ Ilfov, împreună cu pompieri de la ISU B-IF, au descoperit, într-o clădire în construcție (P+1), 11 persoane cu dizabilități, așezate pe paturi. Totodată, împreună cu aceștia se mai afla o altă persoană, ca însoțitor.

Părăsiți și fără niciun ajutor, oamenii sunt acum evaluați medical de specialiștii chemați de urgență. După evaluare, în funcție de starea lor, toate aceste persoane vor fi relocate.

IPJ Ilfov transmite că, „în această seară, în urma unei sesizări a reprezentanților mass-media, polițiștii IPJ Ilfov, împreună cu pompierii din cadrul ISU B-IF și personal medical din cadrul SABIF, au depistat, în Tunari, într-un imobil în construcție, 11 persoane vârstnice, vulnerabile (unele dintre acestea, cu dizabilități), precum și o altă persoană, care le însoțea”.

Din primele date, Poliția Ilfov a transmis că aceste persoane ar fi fost relocate dintr-un centru din București, pentru a nu fi identificate de autorități.

Cele 11 persoane sunt evaluate medical, urmând a fi duse într-o locație adecvată.

Polițiștii au demarat verificări.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Pacienți de la Bălăceanca, torționari la ”azilele groazei”: ”Avea mână liberă să bată alți pacienți, tuturor le era frică de el”

EXCLUSIV | Schema prin care Ștefan Godei „aranja” controalele la „azilele groazei.” „Să miroasă frumos, să nu fie găsiți în zdrențe”

EXCLUSIV | Discuții halucinante din „azilele groazei”. Bătrânii erau bătuți, subnutriți, cu musculatura atrofiată. „Băi, ești nebună, e neagră toată!”

EXCLUSIV | Dezvăluiri șocante din ”azilele groazei”. ”A bătut-o folosind o bară din inox cu care a lovit-o peste spate și fese”

EXCLUSIV | Un fost polițist, reținut în dosarul „azilele groazei”. Din anchetator a ajuns soțul patroanei unui centru care teroriza bătrâni

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kim Jong Un a primit „cadou” de ziua sa jurăminte de loialitate de la nord-coreeni