Bunic de 70 de ani din România, acuzat de trafic de droguri în Australia! A comis „o greșeală” de 50 milioane de dolari

Bunic de 70 de ani din România, acuzat de trafic de droguri în Australia! A comis „o greșeală” de 50 milioane de dolari
Bunic de 70 de ani din România, acuzat de trafic de droguri în Australia! A comis „o greșeală” de 50 milioane de dolari / Foto colaj: Antena3.ro / Pixabay.com
Publicat: 26/02/2021, 07:28

Poveste desprinsă parcă din filmul „The Mule”, cu Clint Eastwood! Un român de 70 de ani a fost acuzat de trafic de droguri în Australia, după ce ar fi încercat să aducă o jumătate de tonă de cocaină în valoare de 50 milioane de dolari!

Stelian State, ajutat de Nicholas St. James, avea în plan să dea marea lovitură la Melbourne, în Australia, scrie Antena3.ro.

Afacere uriașă cu cocaină, desființată de polițiști

Din păcate, traficanții au dat nas în nas cu polițiștii sub acoperire. Totul a început în 2019, când cei doi indivizi au decis să pună pe picioare o afacere uriașă cu cocaină: ei aveau nevoie de furnizori capabili care să le aducă la Melbourne o cantitate uriașă.

Inițial, au vrut să ducă o jumătate de tonă de cocaină din Columbia, via Fiji, doar că planurile lor au ajuns în atenția polițiștilor „undercover”.

Cei doi traficanți au comandat 500 de kg de cocaină de la polițiștii sub acoperire, dar au cerut în prealabil un kilogram, pentru 100.000 de dolari, pentru a testa produsul.

„Am venit să iau cizme UGG…”

Stelian State și Nicholas St James au căzut însă în capcana legii și acum riscă ani grei de închisoare. Potrivit presei din Australia, State a declarat că este doar un bunic din România și nu ar ști de ce este acuzat de trafic de droguri, dându-se nevinovat.

Mai mult, bunicul a spus că a venit în Australia pentru a cumpăra „o pereche de cizme UGG”.

Record absolut de captură de cocaină. Autoritățile germane și belgiene au confiscat un transport în valoare de miliarde de euro

Autoritățile din Germania și Belgia – cu asistență olandeză – au confiscat cea mai mare rețea de cocaină din Europa, potrivit oficialilor vamali germani. Este vorba despre 23 de tone de cocaină, cea mai mare cantitate capturată vreodată pe teritoriul european.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase