Călin Georgescu, președintele de onoare AUR, completează lista ”eroilor neamului”: ”Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu au făcut și fapte bune”  

Călin Georgescu, președintele de onoare AUR, completează lista ”eroilor neamului”: ”Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu au făcut și fapte bune”  
Călin Georgescu | Sursa foto - Antena 3
Publicat: 01/02/2022, 12:37
Actualizat: 01/02/2022, 12:41

Recent, Călin Georgescu a acceptat să devină președintele de onoare al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), conform unui anunț făcut de George Simion, co-președintele alianței, iar declarațiile sale considerate controversate continuă.

Călin Georgescu a fost invitat, luni seară, la Antena 3 – în emisiunea ”Subiectiv” -, afirmând că ”istoria a fost mistificată”, iar Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu au făcut ”fapte bune” și ”mai puțin bune”.

Plasarea lui Zelea Codreanu – dar și a lui Ion Antonescu – printre eroii neamului românesc poate ridica multe semne de întrebare, dar Călin Georgescu spune că istoricii trebuie să ”dovedească” totul.

”Toţi au făcut şi fapte bune şi altele mai puţin bune, dar, în general, un lider autentic este cel care spune adevărul şi dacă nu spui adevărul nu ai cum să fii lider (…) mai trebuie menţionat că istoria a fost mistificată. (…) Cred că este bine să păstrăm un echilibru. Istoria este a noastră, au fost şi fapte bune au fost şi fapte pe care nu le pot comenta, dar istoricii trebuie să dovedească acest lucru şi este treaba lor, nu e treaba noastră. Din punctul meu de vedere, faţă de martiri nu pot să am păreri, dar pot să spun că sunt parte din istoria noastră şi rămân în istoria noastră naţională”, a afirmat Călin Georgescu.

Întrebat cum se raportează la Holocaust, Călin Georgescu a declarat că îngenunchează în fața suferinței poporului român și că respectă orice suferință de pe planetă:

”Trebuie să ai respect oriunde suferinţă este pe această planetă, însă în faţa suferinţei poporului român eu îngenunchez”, a spus acesta în timpul emisiunii de la Antena 3.

Călin Georgescu, în 2021: ” Aveți idee cum s-a obținut intrarea în NATO?”

În luna noiembrie a anului trecut, Călin Georgescu a spus, pentru Evenimentul Zilei, că ar face orice pentru binele poporului român, chiar să semneze un contract cu Rusia.

Mai mult, acesta l-a acuzat pe fostul președinte Emil Constantinescu că nu a dorit ”binele poporului”, spunând și că România a intrat în NATO prin ”cedarea” unor teritorii, făcând referire la Tratatul cu Ucraina și la Insula Șerpilor.

”Ungaria a semnat cu Rusia un contract pentru distribuția de gaze, cu un preț superavantajos, pe următorii 15 ani. Orice aș face pentru binele poporului meu (n.red. – Dan Andronic: ”Inclusiv să semnați un contract cu Rusia”). Orice. Pentru că, atâta timp cât tu îți lași țara, în plină iarnă, în disoluție totală, nu ai alimente pe care să le aduci, depozitele sunt goale…”, a spus Călin Georgescu.

Actualul președinte de onoare AUR a mai spus că intrarea României în NATO a însemnat, de fapt, un compromis, pentru că au fost ”cedate câteva teritorii”, iar fostul președinte Emil Constantinescu a greșit atunci când a permis avioanelor NATO să survoleze spațiul aerian al României și să bombardeze fost Iugoslavie.

”Aveți idee cum s-a obținut intrarea în NATO? Noi am cedat câteva teritorii pe vremea lui Emil Constantinescu pentru așa ceva. Mă refer la Tratatul cu Ucraina, Insula Șerpilor. Cum poți să faci așa ceva? Din punctul meu de vedere, Emil Constantinescu nu a vrut binele poporului. Lăsând la o parte avizul care a fost dat trupelor (n.red. – NATO) de a bombarda fosta Iugoslavie. Pentru ce? Știi despre ce este vorba acolo, în țara respectivă? Sau doar așa, că ești membrul unui club? Dacă știa, atunci a făcut o greșeală impardonabilă”, a mai declarat Călin Georgescu.

Dan Andronic: ”Tipul acesta de politician demagog și ambiguu, care exploatează naționalismul”

După declarațiile date de Călin Georgescu la Antena 3, jurnalistul Dan Andronic a postat, în mediul online, o listă a crimelor săvârșite de legionari atunci când Corneliu Zelea Codreanu era conducătorul Mișcării Legionare.

În aceeași postare, Dan Andronic a reamintit și alte crime comise de legionari, după asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu și l-a etichetat pe Călin Georgescu drept un ”politician demagog și ambiguu, care exploatează naționalismul ca pe o vacă de-abia venită de pe islazul comunal”.

 • Prefectul Constantin Manciu, împușcat de Corneliu Zelea Codreanu în 1924
 • Complot pentru asasinarea lui Constantin Angelescu și a unor politicieni și jurnaliști, descoperit
 • C.Z. Codreanu era inițiatorul – 1930
 • 1936, la Congres, Căpitanul Codreanu anunță înființarea Echipelor Morții. Prima apăruse încă din mai 1933
 • Ion Gheorghe Duca, prim-ministru – asasinat în 29 decembrie 1933
 • Mihai Stelescu, legionar, cel mai puternic opozant al lui Zelea Codreanu – asasinat în 16 iulie 1936

”Aceste personalități au fost executate de legionari în timpul în care Corneliu Zelea Codreanu era Căpitanul Mișcării. C.Z. Codreanu moare în 1938, asasinat din ordinul lui Carol II”, a precizat Dan Andronic.

 • Armand Călinescu, prim-ministru – împușcat pe 21 septembrie 1939
 • Nicolae Iorga, istoric – împușcat pe 27 noiembrie 1940
 • Virgil Madgearu, economist și politician de stânga, Mihail Moruzov, șeful serviciilor secrete – asasinați pe 27 noiembrie 1940 la Închisoarea Jilava
 • Aceștia, alături de aproape 40 de oameni sunt asasinați de legionari ca urmare a unei operațiuni de răzbunare

”Am pus aceste date sumare pentru că văd că sunt oameni care nu citesc, nu știu, dar contestă fapte istorice. Îmi dau seama că afirmația lui Călin Georgescu potrivit căreia Corneliu Zelea Codreanu este un Erou, are ecou în mintea multora. Inclusiv în mintea lui. În care istoricii trebuie să dovedească asasinarea lui Manciu, Stelescu, Iorga și mai știu eu cine…

Tipul acesta de politician demagog și ambiguu, care exploatează naționalismul ca pe o vacă de-abia venită de pe islazul comunal, este cel mai prost lucru care se poate întâmpla în politica românească. Ascultându-l aseară, de fapt , ascultându-i pauzele adânci, am avut senzația unui abis. Și mi-am dat seama că încă o dată vom fi ceea ce votăm…”, a scris Dan Andronic pe pagina sa de socializare.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Pare banală, dar mulți șoferi o ignoră. Regula care aduce o amendă zdravănă
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Victorie pentru Julian Assange! Decizia luată de judecători în procesul împotriva extrădării în SUA
×