Carantină prelungită pentru localitățile Berceni și Otopeni. În schimb, Cernica scapă de izolare

Carantină prelungită pentru localitățile Berceni și Otopeni. În schimb, Cernica scapă de izolare
Sfârșit tragic pentru o fetiță de doi ani. Copila a fost ucisă în bătaie de o tânără de 19 ani și concubinul acesteia
Publicat: 16/04/2021, 06:48
Actualizat: 16/04/2021, 06:56

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, prelungirea carantinei zonale pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni, şi pentru oraşul Otopeni. Astfel, în urma acestei decizii, carantina zonală s-a prelungit cu 7 zile, începând cu joi seară, de la ora 22.00.  În schimb, localitate Cernica scapă de izolare.

Potrivit Prefecturii Ilfov, în comuna Berceni rata de infectare este de 8.68 cazuri la mia de locuitori, iar în orașul Otopeni rata de infectare este de 8.71 cazuri la mia de locuitori.

Berceni şi Otopeni au intrat în carantină pentru 14 zile în data de 18 martie, după care măsura a fost prelungită pe data de 1 aprilie pentru alte 14 zile.

Comuna ilfoveană Cernica a ieșit din carantină

Comuna Cernica, cu satele aparținătoare Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poșta și Tânganu, județul Ilfov, a ieșit joi seara din carantină, relatează Mediafax. Astfel, începând de joi, ora 22.00, în Cernica se aplică doar măsurile prevăzute de starea de alertă.

Decizia de încetare a măsurii de carantină zonală pentru comuna Cernica, cu satele aparținătoare Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poșta și Tânganu a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov.

În comuna Cernica rata de infectare a ajuns la 5.03 cazuri la mia de locuitori.

Carantină prelungită în mai multe localități din Ilfov. Anunțul Prefecturii

Autoritățile au decis prelungirea măsurii de carantină cu încă 14 zile pentru comuna Chiajna din județul Ilfov și cu șapte zile în comunele Cornetu și Dragomirești Vale.

Decizia intră în vigoare începând de marți seara de la ora 22:00, potrivit unor comunicate publicate de Prefectura Ilfov pe site-ul propriu.

De ce a fost anulat ordinul dat de Andreea Moldovan, referitor la carantinarea localităților. Explicațiile premierului

Premierul Florin Cîțu a explicat în cursul zilei de joi, 15 aprilie, de ce ordinul dat de Andreea Moldovan, referitor la carantinarea localităților, a fost anulat de autorități.

Florin Cîțu a explicat faptul că ordinul prin care se schimbau criteriile de carantinare a localităților a fost anulat deoarece nu fusese respectată procedura de adoptare a unui astfel de act.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase