Carantină ridicată, în apropierea Capitalei. Care e localitatea din Ilfov fără restricții anti-Covid

Carantină ridicată, în apropierea Capitalei. Care e localitatea din Ilfov fără restricții anti-Covid
Polițiști, în timpul unei acțiuni de control, într-o localitate carantinată (FOTO - ilustrativ)
Publicat: 07/01/2021, 19:16
Actualizat: 07/01/2021, 19:18

În urma evaluării analizei de risc a comunității din comuna Berceni, județul Ilfov, înaintată de către Direcția de SDSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru comuna Berceni, județul Ilfov, începând cu data de 7 ianuarie, ora 22:00.

Conform Prefecturii Ilfov, s-a ajuns la o rată de infectare de 4,77 la mie, de la 6,48. Totuși, cu toate că rata incidenței cumulative a COVID-19 la mia de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile, ajungând de la 6.48 la mie la 4.77 la mie, rata de infectare se menține ridicată.

Facem apel la responsabilitatea cetățenilor să respecte măsurile impuse de autorități în timpul stării de alertă, Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov și toate recomandările de sănătate publică emise de specialiști”, transmite Prefectura Ilfov, citată de Mediafax.

Restaurantele, cafenelele, sălile de spectacole şi de jocuri de noroc din Ilfov se închid, ca urmare a creșterii ratei de incidență a cazurilor de Covid

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, a dispus – în a treia zi a acestui an – închiderea pentru două săptămâni, a restaurantelor, cafenelelor, sălilor de spectacole şi a jocurilor de noroc, ca urmare a ratei de incidenţă de 4,28 a cazurilor de COVID-19, informează Agerpres.

Având în vedere că în Judeţul Ilfov, rata de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori, respectiv 4.28/1000 locuitori, pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 03.01.2021 ora 20,00 şi până în data de 17.01.2021 ora 20,00, la nivelul judeţului Ilfov, pentru localităţile în care nu este instituită carantina zonală, se dispune: interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi; – interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; interzicerea organizării şi desfăşurarii activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte”, se arată în hotărârea 1/2021 a Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov.

În timp ce în Ilfov se închid, restaurantele și cafenelele din Târgoviște se redeschid

Restaurantele, cafenelele și instituțiile de spectacole din orașul Târgoviște, județul Dâmbovița, s-au redeschis începând de duminică, 3 ianuarie, , dar în limita a 30% din capacitate. De asemenea, activitățile economice pot fi desfășurate doar în intervalul orar 06.00-23.00.

Decizia a fost luată după ce numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2 a scăzut, potrivit Mediafax.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Dâmbovița rata de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în municipiul Târgoviște este 2,44 cazuri/1.000 locuitori.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase