Cât câștigă un soldat rus pentru războiul din Ucraina. Un militar capturat a dezvăluit suma pe care o primește lunar

Cât câștigă un soldat rus pentru războiul din Ucraina. Un militar capturat a dezvăluit suma pe care o primește lunar
Sursa foto: captura Ministerul ucrainean al Apararii-Facebook
Publicat: 06/03/2022, 09:29
Actualizat: 06/03/2022, 09:30

Un soldat rus capturat de ucraineni a recunoscut că a mers la război pentru a scăpa de sărăcie și le-a dezvăluit acestora ce salarii primesc militari ruși.

Soldatul a fost înregistrat, iar filmarea a fost publicată pe contul de Facebook al Ministerului Apărării din Ucraina. Aceasta s-a viralizat și a fost văzută de peste două milioane de persoane.

Potrivit clipului video, prizonierul a susținut în fața anchetatorilor că ofiţerii ruşi primesc în medie un salariu de 60.000 de ruble, echivalentul a aproximativ 550 de dolari sau 500 de euro.

„Știți cât primesc ofițerii ruși pentru războiul din Ucraina? 60 de mii ruble sau 550 $ pe lună!În această sumă, armata rusă evaluează viețile invadatorilor săi, iar apoi îi aruncă liberi (…). Motivația lui nu este o victorie, ci de „a hrăni” familia sa. Și degeaba trebuie uciși ucraineni pașnici pentru asta”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului ucrainean al Apărării.

Ce spune președintele Zelenski

În urmă cu doar două zile, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că luptătorii ucraineni vor fi remuneraţi cu o sumă mult mai mare decât ruşii.

Bineînţeles, militarii noştri nu se luptă pentru bani, dar asta azi, mâine. Trebuie să înţelegem că, în acest moment, este cea mai importantă meserie – să fii militar şi să îţi aperi ţara. Trebuie să specific că statul le va plăti, adecvat, munca pe care o depun. Îi vom plăti pe toţi cei care ţin armele în mâna lor cu 100.000 grivne pe lună. Nu trebuie să ne mulţumească nimeni, dar trebuie să ştie că această ţară le este, cu siguranţă, recunoscătoare. Vom continua aşa până când războiul se va încheia”, a dezvăluit Zelenski într-o conferinţă de presă. VIDEO