Cazul ELODIA 2 | Declarat decedat după ce a dispărut în 2013, acest bărbat a fost găsit după 10 ani. Unde fusese, de fapt

Cazul ELODIA 2 | Declarat decedat după ce a dispărut în 2013, acest bărbat a fost găsit după 10 ani. Unde fusese, de fapt
Publicat: 22/09/2023, 08:36

Un caz care seamănă izbitor cu cel al avocatei dispărute Elodia Ghinescu a fost semnalat de presa italiană.

Un italian crezut mort de soție și copii după ce a anunțat că își pune capăt zilelor, a fost găsit viu și sănătos în Grecia.

Telespectatorii celebrei emisiuni „Chi l’ha visto?” de la postul italian Rai 3 au urmărit un moment intens și cu încărcătură emoțională.

Misterul vechi de zece ani a fost dezlegat în direct, când a fost dezvăluit faptul că Adamo Guerra, un italian pe care familia îl credea mort, trăiește de fapt în orașul Patrasso din Grecia.

Adamo Guerra s-a născut în 1967 la Imola și a fost însurat 15 ani cu Raffaella Borghi. Cuplul are împreună două fiice.

Totul părea normal, până în iulie 2013, când bărbatul a lăsat în urmă trei scrisori și a dispărut subit. În scrisori, acesta anunța că a decis să se sinucidă, deoarece nu a reușit să-și mulțumească familia.

Mai mult, Adamo le-a scris și părinților un bilet de adio, în care spune că lucrurile nu au mers bine și a decis să pună capăt la tot. De asemenea, Adamo îi va scuti de „durerea unei înmormântări”, rugându-i doar să le ajute pe Raffaella și fete. Bărbatul își manifesta regretul că nu a putut face mai multe pentru familia sa. Deși a înscenat totul, Adamo a mărturisit că, pentru fete, urmează câțiva „ani dificili”.

Din acel moment, după un week-end alături de fiicele sale adolescente, de 12 și 16 ani, la un turneu de patinaj artistic, Adamo a dispărut fără urmă, iar cei apropiați au crezut că s-a sinucis.

Pe lângă scrisoarea adresată părinților, Adamo a mai lăsat un mesaj fostei sale neveste, Raffaella Borghi și unui coleg de serviciu.

Motivul pentru care Adamo s-ar fi „sinucis”

În scrisoarea către colegul său au apărut primele indicii legate de gestul presupusei sinucideri. Adamo preciza că a fost nevoit să scoată banii din conturi pentru a plăti o datorie care punea în pericol familia sa.

Pe de altă parte, fosta soție, care se temea că Adamo ar fi sărit de pe un feribot în mare, a avut un sentiment de îndoială. Femeia a spus că un tată nu poate pleca pur și simplu de lângă copiii săi.

Raffaella a trebuit să-și crească singură copiii, dar a păstrat o speranță în suflet.

Totul s-a schimbat când Raffaella a decis să divorțeze oficial. Avocatul său a descoperit că Adamo ceruse în februarie 2022 să fie înregistrat în listele Aire (Asociația italienilor rezidenți în străinătate) și că se afla în Patrasso, Grecia.

Cu ajutorul asociației Penelope și al emisiunii „Chi l’ha visto?”, a ieșit la iveală faptul că Adamo nu s-a sinucis, ci este viu și nevătămat în Patrasso.

„Credeam că ești mort!”

La reîntâlnirea cu Adamo, reporterul de la „Chi l’ha visto?” i-a spus: „Credeam că ești mort”.

Adamo s-a enervat și le-a zis ziariștilor să închidă camerele și să plece. „Să presupunem că nu m-ați găsit niciodată și totul se termină aici.”

În fața acestui refuz din partea lui Adamo de a accepta responsabilitatea creșterii fetelor, soția lui a declarat răspicat: „Ăsta nu e om. Nu este un tată!”

Povestea lui Adamo și a familiei sale va continua acum în instanță, în timp ce toți cei implicați încearcă să înțeleagă și să accepte complexitatea acestei trădări și a minciunii demne de un film dramatic, scrie rotalianul.com.

Cazul Elodia. Cristian Cioacă a fost eliberat din închisoare

Cristian Cioacă a fost eliberat, în 22 august 2023, din închisoare, după ce judecătorii i-au admis cererea de eliberare condiţionată, decizia instanţei fiind definitivă.

Cristian Cioacă a fost condamnat în anul 2014 la 15 ani și opt luni de închisoare pentru că și-a omorât soția.

Solicitarea de eliberare condiționată a fost respinsă în primă instanță și este deja a doua încercare a fostului polițist de a ieși înainte de termen.

Se pare că de această dată, soarta i-a zâmbit fostului polițist și iată că începând cu 22 august 2023, Cristian Cioacă este un om liber!

”Admite contestaţia formulată de contestatorul (…) pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 8362/280/2023, desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând, În temeiul art. 59 Cod Penal (1969) cu aplic. art. 5 Cod penal (2009): Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului C.C.C. de sub puterea mandatului nr. 1631/2016 emis de Judecătoria Piteşti în baza sentinţei penale nr. 1373/2016, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în data de 22.08.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia judecătorilor prin care l-au lăsat în libertate pe Cristian Cioacă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?