Ce a determinat schimbarea directorului de la Opera Română?! Controlul care a confirmat dezvăluirile GÂNDUL.RO

Redactor:
Adrian Nicolae
Ce a determinat schimbarea directorului de la Opera Română?! Controlul care a confirmat dezvăluirile GÂNDUL.RO
Ce a determinat schimbarea directorului de la Opera Română?! Controlul care a confirmat dezvăluirile GÂNDUL.RO

Schimbarea lui Fănel Ignat, manager interimar al Operei Naționale București, a survenit in urma unui control dispus de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, și ca răspuns la dezvăluirile din GÂNDUL.RO si Cotidianul.

Sursele noastre precizează că, în urma controlului efectuat, s-au confirmat angajările discreționare de la Opera Națională București, dar și existența unor interese personale care au avut impact negativ asupra întregii activități a instituției culturale.

Ca o ironie a sorții, chiar managerul interimar Fănel Ignat este cel care a sesizat ”aspectele de natură penală” din activitatea fostului manager al Operei Naționale București, Beatrice Rancea.

”Achizițiile instituției se supun controlului riguros al Curții de Conturi. Și de această dată, suntem nevoiți să subliniem că în urma controlului Curții de Conturi din 2016 și 2017, când nu dl. Ștefan Ignat era cel care îndeplinea funcția de manager interimar, Curtea a descoperit mari nereguli în cheltuirea judicioasă a bugetului, situație care nu poate fi comparată cu anii 2018 și 2019, când exercițiul financiar s-a desfășurat sub răspunderea manageriatului curent. În acești ani, în timpul prezentului manageriat, Curtea de Conturi nu a identificat cheltuieli nejustificate”, se arăta în răspunsul transmis către GÂNDUL.RO de Opera Națională București.

Cum s-a apărat baritonul Fănel Ignat

Atunci când a preluat postul de director al Operei Naționale București, baritonul Fănel Ignat a declarat că a găsit instituția cu multe datorii și fără ”contracte fără acoperire bugetară”, numai că anul 2020 l-a descoperit în postura de… acuzat care ar fi politizat instituția, ar fi făcut angajări în funcție de interese personale – toate detaliile AICI -, nu de criteriile profesionale și, mai mult, a condus-o ”discreționar”.

Contactat de GÂNDUL.RO, pentru a răspunde tuturor acestor acuzații, managerul interimar al Operei Naționale București ne-a transmis, în EXCLUSIVITATE, că nu a condus ”discreționar” instituția.

”Referitor la afirmația că instituția este condusă „discreționar”, vă aducem la cunoștință că toate hotărârile sunt luate în urma Consiliului Administrativ. Situația pandemică din starea de urgență, respectiv din starea de alertă – începând cu martie 2020 – a făcut ca, la nivelul instituției, o serie de măsuri să fie analizate și asumate în cadrul departamentului de Securitate și Sănătate în Muncă prin aplicarea legilor, ordonanțelor, hotărârilor de guvern, ordinelor, prin elaborarea, în urma deciziei președintelui CSU, a măsurilor, regulamentelor sau procedurilor, precum și prin instruirea întregului personal”, se menționează în răspunsul primit – vezi AICI toate precizările -, în exclusivitate, de la Opera Națională București.

Bogdan Gheorghiu a semnat ordinul privind ”încetarea prin denunțare unilaterală a contractului de management încheiat cu Fănel Ignat”

Interimatul lui Fănel Ignat la Opera Națională București va înceta pe data de 25 martie, după un preaviz de 15 zile calendaristice, potrivit legii.

Informația a fost transmis printr-un comunicat al Ministerul Culturii, precizându-se și că ministrul Bogdan Gheorghiu ”a semnat ordinul privind încetarea prin denunțare unilaterală a contractului de management încheiat cu domnul Fănel Ignat”. Ministerul Culturii urmează să numească un alt manager interimar la Opera Națională București, ținând cont de faptul că ministerul ”nu poate demara procedurile legale pentru organizarea unui concurs de proiecte de management”.

”Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a semnat ordinul privind încetarea prin denunțare unilaterală a contractului de management încheiat cu domnul Fănel Ignat pentru asigurarea conducerii interimare a Operei Naţionale Bucureşti. Respectând legislația în vigoare, ordinul prevede acordarea unui termen de preaviz de 15 zile calendaristice. 

Astfel, pe 25 martie 2021, la îndeplinirea termenului de preaviz, vor înceta efectele juridice ale ordinului Ministrului Culturii privind asigurarea conducerii interimare a Operei Naționale București de către domnul Fănel Ignat. După expirarea termenului legal, Ministrul Culturii va numi un nou manager interimar, având în vedere faptul că ministerul nu poate demara procedurile legale pentru organizarea unui concurs de proiecte de management.

Reamintim faptul că postul de manager al Operei Naționale București este ocupat de către domnul Alexandru-Cătălin IONESCU al cărui contract de management a fost suspendat până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești care se va pronunţa în dosarul penal nr. 46378/3/2016”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Culturii.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
A rămas însărcinată la Survivor România?! Fanilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Ce s-a ales de ea… Maria l-a părăsit pe Mihai Neşu în 2012 pentru că...
Simona Halep a primit cea mai dură lecție de la Sorana Cîrstea! Motivul pentru care...
Monica Pop a luat foc când a auzit ASTA: Doamne ferește! Ce s-a aflat despre...
Reuters: Un document neoficial al UE ar propune redesenare graniţelor din zona balcanică
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
În Italia au fost descoperite 16 persoane cu super-imunitate la Covid-19. Explicațiile specialiștilor
A rămas însărcinată la Survivor România?! Fanilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o...
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Gata, s-a făcut anunțul oficial despre războiul între Rusia și Ucraina! Ce pregătesc americanii
Surpriza WhatsApp pentru acești utilizatori, dezvăluită: au așa ceva direct în aplicație
Moment de infarct la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un bărbat într-o boxă cumpărată cu...
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea a creat împreună...
Inchide