Ce COCKTAIL de substanțe interzise consumase Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat un carnagiu în stațiunea 2 Mai

Ce COCKTAIL de substanțe interzise consumase Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat un carnagiu în stațiunea 2 Mai
Publicat: 28/08/2023, 13:23

S-a încheiat analiza probelor de sânge recoltate de la Vlad Pascu, șoferul în vârstă de 19 ani care, aflat sub influența drogurilor, a provocat un carnagiu în stațiunea 2 Mai, omorând doi tineri.

Astfel, specialiștii Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” au stabilit că Vlad Matei Pascu a consumat șase tipuri de droguri înainte să intre cu mașina în opt oameni.

Vlad Pascu era atât de drogat încât…

Practic, vorbim despre un adevărat cocktail de droguri.

La „Mina Minovici” s-a găsit în sângele lui Vlad Pascu o combinație de șase substanțe psihoactive. După ce și-a „hrănit” organismul cu droguri, Vlad Pascu s-a urcat la volanul bolidului său de lux și a intrat în plin cu mașina într-un grup de tineri, omorând pe loc doi studenți.

Inițial, testul efectuat de Poliție găsise în corpul lui Pascu urme de cocaină, metamfetamine și amfetamine, dar la INML „Mina Minovici” s-au descoperit mai multe substanțe psihoactive.

Potrivit adevarul.ro, Vlad Pascu nu ar fi consumat șase droguri diferite, ci a luat un „cocktail” pregătit pentru clienții lor de traficanții de droguri.

„În momentul când consumatorul cumpără de la dealer o anumită substanță, aceasta poate fi, pe românește, «botezată» cu alte substanțe, care pot avea mai mult sau mai puțin efecte psihoactive. De exemplu, cocaina poate fi, să spunem așa, completată cu Fentanyl”, afirmă Cristian Oprișan, fostul șef al Serviciului Antidrog Constanța.

Se știe că amfetamina este compusă din mai multe substanțe de bază pe care aparatul „drug-tester” al Poliției nu le depistează separat. Dar, la o analiză a probelor de sânge, fiecare substanță în parte este evidențiată.

„Dealerii, în goana lor după câștiguri, pot să diminueze puritatea unor substanțe și, din acest motiv, vedem și unele reacții care pot apărea de la consumul acestor substanțe: deformarea realității, agitație… Este clar că o persoană în această stare nu poate conduce o mașină, explică Cristian Oprișan.

Raportul celor de la „Mina Minovici” a fost trimis procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, cei care instrumentează acest dosar.

Vlad Matei Pascu riscă să fie pus sub învinuire și pentru conducerea unui autoturism sub influența substanțelor, pe lângă cele de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Vlad Pascu se droga de la vârsta de 13 ani

Gândul a dezvăluit în exclusivitate că părinții lui Vlad Pascu știau că fiul lor se droghează încă de când avea 13 ani. De altfel, pe numele său ar exista două dosare la DIICOT. Procurorii DIICOT i-au deschis de fiecare dată dosar penal, dar în final cauzele au fost clasate.

În plus, după al doilea dosar închis, Vlad Pascu trebuia să meargă la Agenția Națională Antidrog (ANA) pentru a primi ajutorul specialiștilor. Șefa ANA, Ramona Dabija, a povestit în exclusivitate pentru GÂNDUL cum au reacționat părinții lui Vlad Pascu atunci când au fost chemați să vină cu fiul lor pentru a fi evaluat și ajutat să scape de dependență.

Pe scurt, tânărul cu probleme nu a ajuns niciodată să stea de vorbă cu un specialist pentru că, spune șefa ANA, părinții lui Vlad Pascu nu au răspuns invitației trimise în decembrie 2022.

„Deși noi am invitat familia Pascu, pe Vlad Pascu și pe părinții lui, să vină la ANA pentru a le acorda sprijin psihologic, aceștia ne-au ignorat total, nu ne-au contactat niciodată”, a spus Ramona Dabija, care a precizat că invitația a fost trimisă în decembrie 2022, prin poștă, cu confirmare de primire.

Scăpat de urmărirea penală și de o posibilă condamnare, Vlad Pascu a continuat să se drogheze, dovadă fiind chiar o postare pe o rețea de socializare, în care el se laudă cu pastilele pe care le are pentru a se droga, dar și cu banii și afacerile derulate. (mai multe informații AICI)

„Țin să fac dovada faptului că pe numele meu există, în momentul de față, business-uri de mai mulți bani decât o să aveți voi dacă faceți foamea cu pateu toată viața. Și ăștia îi fac doar într-o lună”, se lăuda Vlad Pascu într-o filmare apărută pe social media.

De altfel, cu doar trei luni în urmă, chiar tatăl lui le spunea polițiștilor că fiul său este un „consumator de substanțe interzise” și că are „episoade psihotice” (mai multe informații, AICI).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Frâna de motor: Când și cum ar trebui s-o folosești?
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Kate Middleton, operată de medici italieni. Detaliul, ținut secret de clinica din Londra
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Hans Christian Orsted, pionierul electromagnetismului