Ce ghișee pentru pașapoarte vor fi deschise în acest weekend în București. Anunțul Prefecturii

Ce ghișee pentru pașapoarte vor fi deschise în acest weekend în București. Anunțul Prefecturii
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 11/03/2022, 12:49

Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte al Municipiului Bucureşti va funcţiona, în acest weekend, în contextul creşterii numărului de solicitări de eliberare a documentelor de călătorie, a anunţat Prefectura Capitalei.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, programul de lucru cu publicul va fi, sâmbătă şi duminică, de la 8:00 la 16:00, la punctele de lucru din Plaza Mall şi Park Lake.

Potrivit Prefecturii Capitalei, această măsură vine în completarea celor luate anterior:

  • programul a fost prelungit în timpul săptămânii până la ora 20,00;
  • a fost suplimentat personalul cu sprijinul Direcţiei Generale de Paşapoarte;
  • au fost alocate ghişee speciale pentru preluarea solicitărilor fără programare.

„Adresăm rugămintea că în situaţia în cei care au făcut o programare online şi nu se pot prezenta, să o anuleze prin accesarea butonului „Anulează programare” din e-mailul de confirmare a programării.

Pentru a evita deplasarea în vederea eliberării paşapoartelor există posibilitatea ca, la momentul depunerii cererii, să fie solicitată transmiterea acestora prin intermediul serviciilor de curierat rapid, contravaloarea fiind suportată de solicitant”, transmite Prefectura.

Românii stau la cozi ca să își facă pașaport, cererile au crescut cu peste 400%

În contextul în care evoluția războiului din Ucraina și temerile legate de recrutare au dus la creșteri semnificative ale numărului solicitări de pașapoarte, autoritățile au dispus prelungirea programului de funcționare și relocarea acestora către județe mai puțin aglomerate.

Ministerul Afacerilor Interne a anuțat, miercuri, că, încă de la primele semnale de creștere a volumului solicitărilor de pașapoarte – pe fondul îngrijorărilor populației privind o eventuală mobilizare din cauza conflictului armat din Ucraina – ministrul Lucian Bode a dispus măsuri pentru evitarea supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare, printre care și  dispunerea prelungirii programului de lucru cu publicul, precum și suplimentarea, până la capacitatea maximă, a stațiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de pașapoarte.

Volumul de cereri a avut o creștere cu peste 190% față de primele zile din februarie și cu aproape 420% față de aceeași perioadă de anul trecut.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase