Ce pedeapsă au primit tinerii care au furat mâna unei tinere moarte pentru că nu puteau să-i smulgă inelul de pe deget

Ce pedeapsă au primit tinerii care au furat mâna unei tinere moarte pentru că nu puteau să-i smulgă inelul de pe deget
Ce pedeapsă au primit tinerii care au furat mâna unei tinere moarte pentru că nu puteau să-i smulgă inelul de pe deget / FOTO: CAPTURĂ VIDEO / ADEVĂRUL.RO
Publicat: 28/10/2021, 10:24

Povestea de groază dintr-o comună mehedințeană, în care doi tineri, ambii în vârstă de 19 ani, au profanat mormântul unei asistente medicale, moartă într-un accident de circulație, are și un deznodământ.

Fapta abominabilă a avut loc în comuna mehedințeană Pătulele, scrie adevărul.ro. Potrivit anchetatorilor, cei doi tineri au mers în cimitir în noaptea de 23 spre 24 noiembrie 2020 și au profanat mormântul Corneliei Raicu, o tânără asistentă medicală care la doar 28 de ani a murit într-un accident rutier, în 2015.

Adolescenții au furat ce au găsit în sicriu: bani și câteva bijuterii din argint. Pentru că nu au reușit să scoată inelul de pe mâna femeii moarte, i-au tăiat pur și simplu mâna, pe care au aruncat-o apoi într-un canal.

Au filmat cum îi taie mâna femeii moarte

Mai mult, tinerii au filmat toată scena de groază, precizează instanța.

Dosarul a ajuns inițial în fața magistraților de la Judecătoria Vânju Mare, unde inculpații au fost condamnați la 11 luni de închisoare.

Tinerii consideră pedeapsa prea aspră

Aceștia au făcut însă apel la pedeapsă la Curtea de Apel Craiova. Instanța s-a pronunțat în ziua de 27 octombrie 2021.

„Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpaţii Creţu Ionuţ şi Şchiopu Alexandru Mirel împotriva sentinţei penale nr. 76 din data de 02.04.2021 pronunţată de Judecătoria Vânju Mare în dosarul nr. 3060/332/2020. În baza art.72 C.p deduce din durata pedepsei aplicate inculpatului Creţu Ionuţ durata arestării preventive de la data de 02.04.2021 la zi. În baza art.275 alin.2 C.p.p obligă fiecare din inculpaţi la 300 lei cheltuieli judiciare statului…. Definitivă”, a fost decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Craiova.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase