Ce putere avea mașina Adinei Ghervase, șoferița băută de la Iași care a ucis patru muncitori

Publicat: 21/06/2022, 12:28

Adina Iuliana Ghervase conducea un Alfa Romeo 147, produs după anul 2004, cu un motor de 1,6 litri. Câți cai avea mașina cu care a ucis pe loc patru oameni.

Un asemenea autoturism poate atinge 100 de kilometri pe oră în 10 secunde, iar viteza maximă este de 195 de kilometri pe oră. Mai exact, în noaptea în care a produs accidentul ar fi putut conduce fără nicio problemă cu peste 100 de kilometri pe oră.

Surse din administrația din Iași spun că Adina Ghervase gonea cu mult peste 100 de kilometri pe oră, iar anumiți martori susțin că ar fi avut în jur de 160 de kilometri pe oră.

Cum nu a fost detectată de vreun aparat radar, este aproape imposibil de estimat cu exactitate viteza cu care circula.

În noaptea de 16 iunie 2022, Adina Iuliana Ghervase, numită și „Văduva neagră” din Iași  a ucis patru oameni într-o fracțiune de secundă și a rănit alți 3.

Avea o alcoolemie de peste 0,40 la mie

În total, au fost  7 victime, toate  angajate la Citadin. Doi dintre cei 3 răniți se află în continuare în stare gravă în spital, iar unul s-a întors acasă. În urma impactului, șoferița a scăpat fără nicio zgârietură, chiar dacă autoturismul în care se afla a fost distrus aproape în totalitate. Femeia care i-a lovit în plin avea o alcoolemie de peste 0,40 la mie.  În urma tragediei pe care a produs-o „Văduva neagră” a fost arestată pentru 30 de zile, în data de 18 iunie 2022.

Femeia ar fi declarat în fața anchetatorilor că nu ea era la volan in momentul producerii accidentului, ci o altă persoană.

De asemenea, potrivit unor surse aceasta și-ar fi angajat un avocat bun și speră să scape fără pedeapsă. Din ultimele sale acțiuni se poate observa faptul că aceasta nu își dă seama de gravitatea situației și este foarte relaxată de cele întâmplate, potrivit unor surse citate de presa locală.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult