Ce s-a întâmplat în ziua când i s-a făcut rău lui Traian Băsescu: „Eram în birou la Parlamentul European și a venit repede medicul Parlamentului cu o echipă acolo, au constatat că nu mă pot stabiliza”

Ce s-a întâmplat în ziua când i s-a făcut rău lui Traian Băsescu: „Eram în birou la Parlamentul European și a venit repede medicul Parlamentului cu o echipă acolo, au constatat că nu mă pot stabiliza”
Sursă foto: Profimedia
Publicat: 01/04/2022, 09:58

Traian Băsescu a povestit ce s-a întâmplat în ziua în care i s-a făcut rău la Bruxelles. Era în Parlament când s-a întâmplat, iar verdictul definitiv al instanței privind stautul său de colaborator al Securității l-a primit când era deja în salvare, în drum spre spital, a povestit fostul președinte pentru RTV.

„N-aveam cum să intervin. Eu am plecat, m-a luat salvarea cu vreo jumătate de oră înainte să se dea comunicatul, deci nu aveam cum să intervin și asta a fost. (…) În Parlament (mi s-a făcut rău – n.r.). Eram în Parlament, în birou la Parlamentul European și a venit repede medicul Parlamentului cu o echipă acolo, au constatat că nu mă pot stabiliza. În timpul ăsta probabil a apărut și verdictul Înaltei Curți, dar eu eram, deja, în salvare în drum spre spital. Am aflat la spital (decizia ÎCCJ – n.r.)”, a spus Traian Băsescu.

Între timp, Băsescu a fost externat și s-a întors la București. El a fost filmat în timp ce intra în vila de la RAAPS, care ar urma să fie eliberată în următoarele două luni, după ce fostul șef al statului a pierdut privilegiul de a locui în ea, pentru că a fost declarat colaborator al Securității.

„Reușesc să fiu zglobiu. Mă mișc, e foarte bine. Am avut o pneumonie netratată la vreme și recomandarea medicilor este ca cel puțin până în data de 10 să evit orice aglomerație ca să nu așez peste tratamentul care s-a făcut un COVID. Recomandarea, printre altele, nu merg în aeroporturi, în avioane, să port mască tot timpul”, a declarat Traian Băsescu.

Amintim că Traian Băsescu a rămas fără vila RAAPPS din Strada Gogol, din București, după ce judecătorii de la instanța supremă au stabilit că fostul președinte al României a colaborat cu Securitatea.

Conform documentului RAAPPS, foștii președinți ai României nu mai beneficiază drepturile acordate persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român dacă au avut calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii.

„Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”, conform art 1, alin (3) din Legea 406/2001, citată de RAAPPS.

Așadar, în urma deciziei din 23 martie, dată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), „atât titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuința în termen de 60 de zile”, de la momentul în care în care a încetat contractul de închiriere a vilei.

Potrivit legii, Traian Băsescu poate contesta decizia de evacuare, la un complet Civil.

El poate cere suspendarea evacuării pana la soluționarea definitivă a acestei acțiuni. În acest timp, dacă instanța admite suspendarea cererii RAAPPS de evacuare a imobilului, poate rămâne în casă până la o hotărâre definitivă.

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a fost colaborator al Securității, a decis, în 23 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție, care a menținut astfel hotărârea instanței de fond.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Ninge pe Transalpina! Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ