Prima pagină » Actualitate » Cea mai VIRALĂ rețetă de chiftele de Post. Ce se pune în ele pentru a ieși crocante și aromate

Cea mai VIRALĂ rețetă de chiftele de Post. Ce se pune în ele pentru a ieși crocante și aromate

Cea mai VIRALĂ rețetă de chiftele de Post. Ce se pune în ele pentru a ieși crocante și aromate
foto ilustrativa: sursa foto: Envato

O rețetă delicioasă de chiftele de Post a devenit virală pe TikTok, iar gospodinele s-au lăsat impresionate de acest preparat. Fie că se prăjesc, fie că se coc la cuptor, acestea se prepară foarte ușor și au un gust formidabil.

Ingrediente

  • 4 cartofi măricei
  • un morcov mare
  • o ceapă mare
  • un borcan ciuperci
  • 2-3 căței de usturoi
  • jumătate de legătură de pătrunjel
  • jumătate de legătură de mărar
  • sare și piper
  • 8-10 linguri de pesmet
  • făină
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Mai întâi se fierb cartofii în apă cu sare. Atunci când sunt moi, se scurg de app, se lasă puțin la răcit și apoi se pun într-un mini robot de bucătărie. Se folosesc ciuperci la conservă. Se scurg bine, apoi se adaugă și acestea în bol. Se continua cu ceapă, usturoi, pătrunjel și mărar.

Se blenduiește până se obține o pastă. Se adaugă totul într-un bol mai mare, se pune și pesmetul, și se amestecă. Se condimentează cu sare și piper, se amestecă din nou și se dă formă chiftelelor: se umezesc mâinile cu apă, se ia câte o lingură din compoziție, se modelează după preferințe, se trece prin făină și se pune la prăjit.

„Sfatul nostru: mai întâi faceți toate chiftelele, apoi le treceți prin făină și le puneți în tigaie. Astfel, se vor prăji uniform. În cazul în care vreți să le faceți la cuptor, nu le mai treceți prin făină. Imediat ce le-ați dat formă, le puneți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le băgați la cuptor.

Le lăsăm la rumenit pentru câteva minute, le întoarcem și pe partea cealaltă și, când sunt gata, le scoatem pe o farfurie. Pregătim și o salată: salată verde, ridichi, ceapă verde, mărar proaspăt, ulei de măsline, suc de lămâie și sare”, se arată în descrierea rețetei publicată pe TikTok.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele