Centrul de imunizare de la “Marius Nasta”, în pericol să fie închis. Dr. Beatrice Mahler, anunț de ultimă oră

Centrul de imunizare de la “Marius Nasta”, în pericol să fie închis. Dr. Beatrice Mahler, anunț de ultimă oră
Centrul de imunizare de la “Marius Nasta”, în pericol să fie închis. Dr. Beatrice Mahler, anunț de ultimă oră
Publicat: 16/03/2021, 09:35

Centrul de imunizare de la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti este în pericol să fie închis, potrivit anunțului făcut de managerul unității medicale, dr. Beatrice Mahler.

De vină sunt problemele legate de plata medicilor care fac parte din echipele de vaccinare. Aceștia nu au văzut niciun ban de la începutul campaniei, iar situația, pe bună dreptate, îi nemulțumește. Dr. Beatrice Mahler precizează că medicii pot fi recompensați doar cu zile libere pentru activitatea depusă, fapt care pune în pericol fluxul de imunizare.

Nu putem plăti suplimentar personalul din centrul de vaccinare, pentru că suntem spital. Există riscul să închidem acest centru, pentru că noi, pentru personalul care lucrează în zilele de sâmbătă și duminică, trebuie să dăm zile libere în compensare. Dacă cineva lucrează un weekend trebuie să fie aproape o săptămână liber și nu mai avem personal cu care să asigurăm funcționarea centrului, pentru că nu putem plăti orele suplimentare chiar dacă am vrea acest lucru”, a spus dr. Beatrice Mahler.

Dr. Beatrice Mahler, manager la “Marius Nasta”: “Ajungem într-un moment de risc major”

Legislația nu ne permite decât să acordăm zile libere. Este extrem de dificil. Am semnalat această problemă către Ministerul Sănătății. Să sperăm că vor fi demersuri pentru că avem o problemă cu centrul de vaccinare. Ajungem într-un moment de risc major, să nu putem asigura funcționarea lui. Este un flux care trebuie asigurat și nu poți să îl asiguri dacă n-ai personal care trebuie plătit”, a mai declarat dr. Beatrice Mahler, la Digi 24.

Ministerul Sănătății: “De săptămâna viitoare, vom realiza plata personalului”

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a fost prima persoană care a anunțat că există probleme cu plata medicilor care fac parte din echipele de imunizare. Ulterior, Ministerul Sănătății a emis un comunicat prin intermediul căruia a anunțat că, de săptămâna viitoare, medicii își vor primi banii restanți.

Ministerul Sănătății va realiza plata personalului medical care activează în centrele de vaccinare și a cheltuielilor de organizare începând de săptămâna viitoare”, a informat, luni, instituția condusă de Vlad Voiculescu.

Pentru luna ianuarie și o parte din luna februarie, Ministerul Sănătății ar urma să efectueze plăți în valoare de 4.184.000 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase