Cetățeanul irlandez care a sărit gardul și a intrat pe geam în Palatul Parlamentului a fost lăsat liber de procurori

Cetățeanul irlandez care a sărit gardul și a intrat pe geam în Palatul Parlamentului a fost lăsat liber de procurori
Caracter ilustrativ
Publicat: 28/12/2021, 15:33
Actualizat: 28/12/2021, 17:22

Cetățeanul irlandez reținut, luni, după ce a sărit gradul și a intrat în clădirea Palatului Parlamentului va fi cercetat în libertate, au decis, marți, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. Acesta este acuzat de distrugere și violarea sediului profesional.

Bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost prins, luni dimineață, de militarii Serviciului de Protecție și Pază (SPP) în jurul orei 04.00, la scurt timp după ce a spart un geam de la demisolul clădirii și a pătruns în interior.

Acesta a fost predat polițiștilor Secției 17, care au declanșat imediat o anchetă sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Irlandezul poate părăsi România

În urma verificărilor s-a stabilit că irlandezul în vârstă de 27 de ani venise în România ca să petreacă, alături de mai mulți prieteni. Duminică noapte, acesta ar fi participat la mai multe petreceri, unde ar fi consumat o cantitate mare de alcool.

În jurul orei 04.00, turistul ar fi confundat Casa Poporului cu hotelul la care era cazat. Din motive pe care nu a putut să le explice, a sărit gardul, apoi a străbătut curtea și a spart un geam de la demisol prin care s-a strecurat înăuntru.

Reținut pentru 24 de ore, irlandezul a fost eliberat, marți, după ce procurorii au stabilit că bărbatul poate fi cercetat în libertate, fără a fi luată nici măcar măsura controlului judiciar, astfel încât acesta poate părăsi teritoriul țării noastre.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase