Cine este Laurenţiu Lăcătuşu, unul dintre presupușii asasini ai afaceristului Adrian Kreiner / Se căsătorise cu DOAR o săptămână înainte de crimă

Publicat: 17/11/2023, 07:39
Actualizat: 17/11/2023, 10:14

Anchetatorii au reușit să îl prindă pe unul dintre bărbații care ar fi fost implicați în jaful sângeros din Sibiu, în urma căruia afaceristul sibian Adrian Kreiner a murit.

Este vorba despre Laurenţiu Lăcătuşu. El a fost prins, joi seară, în comuna Valea Stanciului, din județul Dolj. (Mai multe detalii puteți citi aici…)

Cine este primul suspect săltat de poliție în cazul crimei din Sibiu

Laurențiu Ionuț Lăcătușu, suspect în cazul morții afaceristului din Sibiu, a fost boxer.

Suspectul de crimă s-a căsătorit cu doar o săptămână înainte de crimă, conform imaginilor publicate pe pagina sa de socializare.

Suspectul a fost dus la Sibiu, după ce, inițial, a fost dus în arestul Poliției din Dolj.

Se pare că doar Laurenţiu Lăcătuşu a rămas în țară după jaf

Se pare că Lăcătușu este singurul dintre suspecţi care mai era în ţară. Doi dintre cei care au participat efectiv la comiterea faptei şi femeia implicată în dosar au fugit din ţară în seara zilei de 7 noiembrie, după ce s-a aflat că victima lor a decedat. Doar unul dintre suspecţi – Laurenţiu Lăcătuşu – mai era în ţară.

Polițiștii au stabilit că jaful în urma căruia omul de afaceri sibian Adrian Kreiner a fost omorât, a fost organizat de cinci persoane, dintre care patru bărbați și o femeie. În ciuda faptului că în locuință se afla o sumă mare bani, tâlharii au reușit să fugă doar cu 16 ceasuri și 40 de euro.

Polițiștii și procurorii sibieni au organizat, joi, o conferință de presă în care au oferit detalii cu privire la jaful în urma căruia omul de afaceri Adrian Kreiner a fost omorât. Anchetatorii au stabilit că pontul a fost transmis de un apropiat al victimei către un infractor cu experiență, care, de altfel, a fost și liderului grupului.

Acesta a recrutat alte patru persoane, între care și o femeie, care au primit sarcini precise. Astfel, femeia a închiriat un apartament pentru trei zile, un bărbat, Ilie Sitariu urma să-i găzduiască după faptă, iar liderul și alți doi bărbați de încredere trebuiau să-l însoțească la comiterea jafului.

Filmul crimei, varianta oficială a Poliției

„În data de 06.11.2023, orele 03:01, I.P.J. Sibiu a fost sesizat prin SNUAU 112 de către concubina victimei cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în imobilul situat în Sibiu pe str. Moldoveanu nr. 4, jud. Sibiu unde locuiau împreună, exercitând acte de violență asupra persoanei vătămate care se afla la parterul locuinței. La fața locului primul echipaj de poliție a ajuns într-un interval de 2 minute, acordând primul ajutor victimei și solicitând sprijinul SAJ Sibiu.

Tot în cadrul activităților investigative, s-a stabilit faptul că, după comiterea faptei,  suspecții s-au întors în data de 06.11.2023, în jurul orelor 04.20, la apartamentul închiriat și au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeași dată, în jurul orelor 07.20, cursa fiind făcută până la Deva, județul Hunedoara, unde aveau un autoturism. În continuare,  suspecții s-au deplasat pe raza localității Dumbrăvița, județul Timiș, la locuința suspectului care i-a adus în Sibiu.  În seara zilei de 07.11.2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, 2 dintre  suspecți și suspecta au părăsit cu certitudine țara, în prezent desfășurându-se activități de localizare pentru cel de-al treilea supect, despre care există date și indicii că se află pe teritoriul României”, au transmis polițiștii.

Citiți și:

Adrian Kreiner, ucis pentru 16 ceasuri și 40 de euro. Pontul a fost dat chiar un prieten al omului de afaceri

EXCLUSIV| Momentele de groază pe care le-a trăit fiica milionarului Adrian Kreiner, în mâinile ucigașilor tatălui ei. Au năvălit peste ea în dormitor!

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Elena Ailuţoaei
Jurnalist de eveniment și investigatii, generatia presei anilor 2000. Licențiată în Comunicare Socială și Relații Publice la SNSPA, a devenit cunoscută mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Putin a dat ORDIN. Armele nucleare ale Rusiei...
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?