Cine sunt cei patru bărbați loviți mortal de o șoferiță beată din Iași. O mamă își îngroapă acum al doilea fiu, după ce primul băiat a murit tot într-un accident

Publicat: 18/06/2022, 14:55
Actualizat: 18/06/2022, 15:55

Adina Iuliana Ghervase, în vârstă de 39 de ani, a provocat un grav accident rutier, în noaptea de 16 spre 17 iunie 2022. După ce consumase băuturi alcoolice, s-a urcat la volanul autoturismului său, marca Alfa Romeo, iar când a ajuns în zona Păcurari, șoferița a pierdut controlul volanului și a acroșat patru muncitori de la Citadin SA. Alți trei colegi ai victimelor au fost răniți, unul dintre ei fiind în stare gravă, iar prognosticul medicilor rezervat.

Inițial, autoturismul a lovit o clădire de pe marginea drumului și apoi a ricoșat în autoutilitara companiei municipale de mentenanță a drumurilor Citadin SA. Muncitorii efectuau o lucrare de reparație la un grătar de scurgere, când au fost loviți.

În urma impactului, și-au pierdut viața inginerul Ciprian Nicolae Duca, Ion Cojocaru, Alexandru Bounegru și Gheorghe Șutacu, informează publicația „Bună Ziua Iași” (BZI).

Inginerul Ciprian Nicolae Duca era şeful punctului de lucru și avea 48 de ani. El locuia în comuna Rediu și era angajat al Citadin SA de 19 ani.

Ion Cojocaru, în vârstă de 54 ani, era angajat de 20 de ani la Citadin SA și locuia în comuna Albești, județul Botoșani.

Alexandru Bounegru, în vârstă de 45 de ani, era angajat la Citadin SA de 15 ani, locuind în comuna Comarna, din județul Iași.

„Era un băiat bun. Cred că de vreo 3 ani era despărțit de soție, avea 2 fetițe. A mai avut un frate care și-a pierdut viața tot așa, într-un accident stupid. E extrem de tragic, era un băiat tânăr, un băiat cuminte. Și mama lui e o femeie extraordinară. E o tragedie mare pentru ea să-și îngroape doi băieți! Păcat, mare păcat de viețile pierdute! Dumnezeu să-i ierte, dar tragedia este foarte mare, e ceva asemănător cu accidentul de la Bălțați. Dumnezeu spune că îi ia pe cei mai buni și îi duce în Rai… Ia niște oameni așa, care n-au înjurat, n-au vorbit urât, n-au deranjat pe nimeni. Sunt oameni care sunt deosebiți, trăiesc în lumea lor, în liniștea lor, cu problemele lor, nu fac rău nimănui și pleacă dintre noi la o vârstă fragedă, e mare păcat!”, a declarat Constantin Grădinaru, primarul comunei Comarna, pentru sursa citată.

Cea de-a patra victimă este Gheorghe Șutacu, în vârstă de 48 ani, care locuia în comuna Trifești și era angajat de 15 ani în cadrul companiei municipale.

„Gheorghe Șutacu lucra în Iași, locuia în Hermeziu, la 10 kilometri de Trifești, avea 48 de ani, din câte am înțeles, avea familie”, a declarat Alexandru Ivănucă, primarul comunei Trifești.

Reprezentanții companiei municipale Citadin S.A. au anunțat că vor lua parte la funerarii și spun că instituţiile statului trebuie să ancheteze şi să rezolve cu celeritate această situaţie.

Sâmbătă, 18 iunie, femeia care a provocat accidentul a fost arestată preventiv, timp de 30 de zile, după ce anterior șoferița fusese reținută pentru 24 de ore.

„La data de 18 iunie a.c., femeia reținută a fost prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iaşi.

FOTO – BZI.ro

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase