Femeia din Iași care a provocat accidentul în urma căruia au murit patru oameni, iar apoi a mers la mall, a fost arestată preventiv

Femeia din Iași care a provocat accidentul în urma căruia au murit patru oameni, iar apoi a mers la mall, a fost arestată preventiv
Publicat: 18/06/2022, 15:20

Femeia care a provocat accidentul în urma căruia patru angajaţi ai societăţii Citadin din Iaşi au murit a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Iași.

„La data de 18 iunie a.c., femeia reținută a fost prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile”, au transmis reprezentanţii IPJ Iaşi.

Adina Iuliana Ghervase, în vârstă de 39 de ani, a provocat un grav accident rutier, în noaptea de 16 spre 17 iunie 2022. După ce consumase băuturi alcoolice, s-a urcat la volanul autoturismului său, marca Alfa Romeo, iar când a ajuns în zona Păcurari, șoferița a pierdut controlul volanului și a acroșat patru muncitori de la Citadin SA. Alți trei colegi ai victimelor au fost răniți, unul dintre ei fiind în stare gravă, iar prognosticul medicilor rezervat.

Depistată de polițiști la terasa unui mall din oraș

Inițial, autoturismul a lovit o clădire de pe marginea drumului și apoi a ricoșat în autoutilitara companiei municipale de mentenanță a drumurilor Citadin SA. Muncitorii efectuau o lucrare de reparație la un grătar de scurgere, când au fost loviți.

Un martor a aspus că a văzut-o pe femeie cu puțin timp înainte accident, făcând drifturi într-o parcare. După accident, ea a fost testată cu aparatul etilotest, reieşind o valoare de 0,42mg/l alcool pur în aerul expirat.

După ce a fost scoasă din maşină, şoferiţa a fost transportată la spital, unde a refuzat internarea.

A doua zi, oamenii legii au găsit-o stând pe terasa unui mall din oraş.

Cine sunt cei patru bărbați loviți mortal

În urma impactului, și-au pierdut viața inginerul Ciprian Nicolae Duca, Ion Cojocaru, Alexandru Bounegru și Gheorghe Șutacu, informează publicația „Bună Ziua Iași” (BZI).

Inginerul Ciprian Nicolae Duca era şeful punctului de lucru și avea 48 de ani. El locuia în comuna Rediu și era angajat al Citadin SA de 19 ani.

Ion Cojocaru, în vârstă de 54 ani, era angajat de 20 de ani la Citadin SA și locuia în comuna Albești, județul Botoșani.

Alexandru Bounegru, în vârstă de 45 de ani, era angajat la Citadin SA de 15 ani, locuind în comuna Comarna, din județul Iași.

„Era un băiat bun. Cred că de vreo 3 ani era despărțit de soție, avea 2 fetițe. A mai avut un frate care și-a pierdut viața tot așa, într-un accident stupid. E extrem de tragic, era un băiat tânăr, un băiat cuminte. Și mama lui e o femeie extraordinară. E o tragedie mare pentru ea să-și îngroape doi băieți! Păcat, mare păcat de viețile pierdute! Dumnezeu să-i ierte, dar tragedia este foarte mare, e ceva asemănător cu accidentul de la Bălțați. Dumnezeu spune că îi ia pe cei mai buni și îi duce în Rai… Ia niște oameni așa, care n-au înjurat, n-au vorbit urât, n-au deranjat pe nimeni. Sunt oameni care sunt deosebiți, trăiesc în lumea lor, în liniștea lor, cu problemele lor, nu fac rău nimănui și pleacă dintre noi la o vârstă fragedă, e mare păcat!”, a declarat Constantin Grădinaru, primarul comunei Comarna, pentru sursa citată.

Cea de-a patra victimă este Gheorghe Șutacu, în vârstă de 48 ani, care locuia în comuna Trifești și era angajat de 15 ani în cadrul companiei municipale.

„Gheorghe Șutacu lucra în Iași, locuia în Hermeziu, la 10 kilometri de Trifești, avea 48 de ani, din câte am înțeles, avea familie”, a declarat Alexandru Ivănucă, primarul comunei Trifești.

Reprezentanții companiei municipale Citadin S.A. au anunțat că vor lua parte la funerarii și spun că instituţiile statului trebuie să ancheteze şi să rezolve cu celeritate această situaţie.

Citește și: Ea este șoferița băută care a ucis patru bărbați la Iași, într-un cumplit accident. Update: A fost reținută 24 de ore

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului