Cine sunt cei patru copii care vor începe meciurile din UEFA EURO 2020 de la București

Cine sunt cei patru copii care vor începe meciurile din UEFA EURO 2020 de la București
Cei patru copii vor duce migea la la mijlocul terenului, în cadrul competițiilor de la București / Sursa foto: Volkswagen
Publicat: 07/06/2021, 18:49

Theodor, Eric, Andreea și Nikol sunt cei patru copii cu rezultate de excepție selectați de partenerul de mobilitate al UEFA EURO 2020 să aducă mingea oficială în cele patru meciuri ce au loc pe Arena Națională.

Theodor Vasile, parte din echipa de aur a României la robotică, micul fotbalist și olimpic la matematică Eric Nicolae Lixandru, Andreea Mitruș, pasionată de scrimă, și Nikol Varga, o tânără dansatoare cu un palmares impresionant de premii, sunt cei cei patru Official Match Ball Carriers care dau startul meciurilor UEFA EURO 2020, pe Arena Națională din București.

Competiția de fotbal EURO 2020 trebuia să aibă loc anul trecut, însă din cauza restricțiilor impuse în timpul pandemiei COVID-19 a fost amânată. Astfel, în calitate de gazdă a patru meciuri UEFA EURO 2020, Bucureștiul se pregătește de cel mai important eveniment sportiv defășurat pe plan local, care va avea loc în perioada 11 iunie – 11 iulie.

Cei patru copii care vor deschide cele patru meciuri de pe Aranea Națională au fost selectați de Volkswagen, partenerul oficial de mobilitate al UEFA EURO 2020, pentru a sublinia grija pentru un viitor sustenabil, au transmis reprezentanții companiei. În total, la nivel mondial, 51 de copii, cu vârste între 10 și 14 ani, au fost selectați pentru a reprezenta valorile brandului și a da startul celor 51 de meciuri din competiție.

Theodor, pasionat de robotică

Theodor Vasile, în vîrstă de 13 ani, este cel mai mic membru AutoVortex, echipa națională de robotică ce a adus până acum, în România, opt medalii de aur. Echipa este câștigătoare a premiului I și a medaliilor de aur la Campionatul Internațional de Robotică din Rusia, în aprilie 2021

Pasiunea lui Theodor pentru roboți a început de la 11 ani și nu a durat mult să știe că visul lui cel mai mare este să aibă propria afacere cu roboți medicali. „Cel mai nou vis al meu e să construiesc un nanorobot care să vină de hac oricărui virus. Iar visul ăsta îmi dă o energie fantastică!”, a povestit el. Experiența UEFA EURO 2020 îl entuziasmează atât de tare, încât e pregătit să ia câteva cursuri de germană ca să se pună la punct și să poată discuta cu jucătorii din Austria, au transmis reprezentanții partenerului de mobilitate al UEFA EURO 2020.

Eric, campion la matematică

Eric Nicolae Lixandru are 10 ani și este campion la matematică BRIO challenge și membru al echipei de fotbal ProSport Academy. Este extrem de pasionat de matematică, însă visul lui cel mai mare este să ajungă fotbalist. De altfel, el practică acest sport de la 5 ani, are câte 3 antrenamente pe săptămână și un potențial mare de a face performanță.

„Fotbalul îmi place la fel de mult ca matematica. În ultimul an, fotbalul a cam stat pe bară. Dar acum avem EURO, suntem pe plus! Sper ca în 2024 să se califice și Naționala noastră. Oricum, în 2028 îi calific eu!”, a spus Eric, care s-a declarat extrem de încântat că a fost ales să ducă mingea la centrul terenului.

Andreea, campioană la scrimă

Andreea Mitruș are 12 ani și este vice-campioană națională la scrimă U9, în 2017. Pentru pasiunea ei, scrima, muncește enorm, cu perseverență și ambiție: „Unele antrenamente sunt mai grele. Pe lângă antrenamentul de scrimă, există antrenamentul fizic pe care îl fac pe stadion, cu un preparator fizic și acela este cel mai greu”, spune Andreea, bucuroasă că a reluat antrenamentele și că au reînceput și competițiile de scrimă. Visul ei este să câștige o medalie mondială sau chiar olimpică și să devină antrenoare de scrimă: „Energia ți-o dă visul pentru care lupți”, ne spune ea.

E încântată de experiența UEFA EURO 2020, unde știe că va avea emoții: „O să am emoții, dar nu se compară cu cele pe care le am în meciurile mele”, precizează sportiva.

Nikol, campioană la dans

Nikol Varga, la numai 11 ani, este dublă campioană mondială și de patru ori campioană europeană la Dans Contemporan și Acrodance. Cu numeroase titluri naționale, europene și mondiale la dans contemporan, dans modern și balet, Nikol Varga știe ce înseamnă arta spectacolului, performanța și perfecțiunea.

Anul acesta, a ieșit pe locul al doilea la un concurs internațional organizat online, în care s-a întrecut cu 77 de participanți din 42 de țări.

Nikol îmbină dansul cu elemente spectaculoase de acrobație și visul ei este să ajungă pe cele mai mari scene ale lumii.  „Chiar și în cea mai grea izolare, visul tău e întotdeauna lângă tine. El îți dă energia să mergi mai departe, să te antrenezi, să te menții în formă, ba chiar să progresezi. Nu se poate fizic, se poate online. Nu se poate în echipă, se poate singură. Dar se poate! Pe marile scene ale lumii ajung doar cei care pot. Iar eu pot!”, spune Nikol.

Citește și:

Cotele pentru EURO 2020

De unde pot fi obținute brățările de acces la meciurile UEFA EURO 2020 de pe Arena Națională. Cât costă verificarea dovezii de imunizare anti-COVID și testul rapid antigenic

UEFA, recomandări pentru suporterii străini care vin la meciurile EURO 2020 din România: „Încercați sarmalele”

Cum se intră pe Arena Națională la partidele de la EURO 2020. Ce trebuie să facă suporterii din țări de pe listele roșie și galbenă

Câți bani va primi echipa care va câștiga UEFA Euro 2020

Florin Cîțu explică restricțiile pentru cei nevaccinați la meciurile Euro 2020 de pe Arena Națională: „A fost propunerea UEFA”

Trofeul EURO 2020 e la București! Președintele FRF, Răzvan Burleanu: ”Am acumulat experiență și asta ne permite să concurăm pentru organizarea oricărui eveniment important” / Ministrului Sportului, Eduard Novak: „Astăzi scriem istorie!” (FOTO)

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
28 de angajați Google, concediați după ce au protestat față de un acord încheiat cu...