CMBSU decide duminică prelungirea scenariului roșu în Capitală

CMBSU decide duminică prelungirea scenariului roșu în Capitală
CMBSU decide duminică prelungirea scenariului roșu în Capitală / Foto: Pixabay.com
Publicat: 21/03/2021, 08:55

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență se reunește duminică, de la ora 12.00, pentru a prelungi măsurile în vigoare pentru Capitală.

„Duminică va fi o şedinţă de Comitet Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, pentru prelungirea măsurilor care sunt şi azi în vigoare. Ele fuseseră luate pentru 14 zile şi expiră duminică. Vor fi prelungite cel mai probabil în forma de azi”, a declarat, vineri, prefectul Alin Stoica, potrivit Agerpres, citat de b1.ro.

Rata infectării de 4,85 la mia de locuitori în București

CMBSU a decis în 7 martie restricțiile care vor fi aplicate în următoarele 14 zile, după ce incidența cumulată a depășit 3 cazuri la mia de locuitori.

În consecință, vor merge fizic la ore preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din clasele terminale.

De asemenea, activitatea în interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, discotecilor, cluburilor și a altor localuri, dar și a sălilor de jocuri de noroc, este interzisă.

Se poate continua activitatea teraselor.

Autoritățile interzic și organizarea spectacolelor și a altor manifestări în aer liber.

Sâmbătă, potrivit GCS, rata de infectare cu COVID în București a fost de 4,85 la mia de locuitori.

Arafat: Nu carantinăm Capitala!

Au circulat fake-news-uri cu privire la carantinarea Capitalei, desființate de autorități: „Nu se ia în discuție carantinarea Bucureștiului și mâine va fi o ședință la Prefectura Bucureștiului care este pe prelungira măsurilor actuale și nu pe carantină. La acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului. Ilfov a venit cu carantinarea mai multor localități pentru care am semnat, iar mâine Bucureștiul urmează să aibă ședință pentru prelungirea măsurilor care sunt implementate de 14 zile și care vor fi prelungite”, a spus Raed Arafat.

Octavian Jurma, epidemiolog: Vaccinarea nu are cum să oprească valul trei / Unde se răspândește cel mai mult SARS-CoV-2

Octavian Jurma, epidemiolog și cercetător, este de părere că vaccinare populației nu va putea opri valul trei al pandemiei. Acesta subliniază importanța unor „măsuri triple – carantinare, testare intensivă și vaccinare intensivă”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult