CNAIR: S-a redeschis circulația fără RESTRICȚII de tonaj pe A1, între Cisnădie și Boița

CNAIR: S-a redeschis circulația fără RESTRICȚII de tonaj pe A1, între Cisnădie și Boița
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 05/02/2023, 19:16
Actualizat: 05/02/2023, 19:19

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că traficul pe Autostrada A1 a fost redeschis, fără restricții, între Cisnădie și Boița, în urma problemelor cauzate de vremea rea.

După acțiunile drumarilor s-a reușit redeschiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe A1 între Cisnădie și Boița (km 238+000 – km 224+000).

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Imagini de la intervențiile Regionalelor CNAIR puteți vedea pe pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/cnadnr.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR”, transmite CNAIR.

România, sub cod de vreme severă: drumuri închise, activitate suspendată în porturi

Ninsorile care s-au intensificat sâmbătă noapte au dat peste cap traficul rutier în bună parte din țară. Vremea nefavorabilă a dus la închiderea unor porțiuni de drumuri din mai multe județe, precum și la suspendarea activităților în porturile de la Marea Neagră.

După acțiunile drumarilor, s-a reușit redeschiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe A1 între Cunța și Cisnădie (km 229+000 – km 238+000), anunță CNAIR.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Meteorologii au emis două coduri galbene de viscol valabilee până luni seara.

Un cod galben de viscol în Carpații Meridionali și Orientali este valabil din 5 februarie, ora 10:00, până în 6 februarie, ora 20:00. În Carpații Meridionali și Orientali, local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60…70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.

Un al doilea cod galben, de intensificări ale vântului și perioade cu transport de zăpadă în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, este valabil până luni, 6 februarie, ora 20:0.0 În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase