Coaliția de guvernare, în criză politică. Florin Cîţu ia în calcul remanierea miniştrilor USR PLUS. Premierul transmite că PNL nu va negocia cu „dușmanul românilor”

Coaliția de guvernare, în criză politică. Florin Cîţu ia în calcul remanierea miniştrilor USR PLUS. Premierul transmite că PNL nu va negocia cu „dușmanul românilor”
Publicat: 03/09/2021, 13:36
Actualizat: 03/09/2021, 13:39

Războiul din coaliția de guvernare continuă. Este a treia zi în care liderii partidelor politice își trimit săgeți și nu dau semne că vor face pace. În timp ce Dan Barna este categoric și amenință cu demisia – în scenariul în care moțiunea de cenzură va pica -, Florin Cîţu va adopta planul național de investiții „Anghel Saligny”. în ședința de Guvern de vineri.

Update – Marcel Ciolacu, apel către Barna și Simion: ”Miza nu este textul sau autorul moțiunii, ci votul din Parlament!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi invită, printr-o postare pe Facebook, pe liderii USR PLUS și AUR la consultări în ceea ce privește textul moțiunii de cenzură inițiate de social democrați împotriva premierului Florin Cîțu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut un nou apel către liderii USR și AUR, cărora le transmite că miza cea mai importantă, în acest moment, este votul din Parlament care să determine căderea Guvernului Cîțu.

Florin Cîţu ia în calcul remanierea miniştrilor USR PLUS

Echipa din PNL a lui Florin Cîţu ia în calcul varianta ca premierul să-i remanieze pe toţi miniştri USR-PLUS, dacă aceştia vor depune moţiune de cenzură, potrivit surselor Antena 3.

Măsura vine în contextul în care USR PLUS ameninţă că va boicota şedinţa de guvern de vineri, în care guvernul ar urma să dezbată proiectul de OUG Anghel Saligny.

Ședinta BPN convocată de Cîțu a fost anulată de Orban

Ședința Biroului Politic Național al PNL convocată pentru vineri de premierul Florin Cîțu și echipa sa, a fost declarată nestatutară de președintele liberalilor, Ludovic Orban.

Șeful PNL, Ludovic Orban a refuzat, în această dimineață, să-i dea cuvântul liderului deputaților PNL, Florin Roman, în deschiderea lucrărilor, până când nu a s-a verificat dacă această ședință a fost convocată statutar.

Orban a constatat, în urma verificărilor, că ședința nu a fost convocată statutar și a cerut încetarea acesteia.

El, a declarat, vineri, înainte de ședința Biroului Permanent Național, că premierul Cîţu nu a întrebat pe nimeni atunci când l-a remaniat pe ministrul Stelian Ion, motiv pentru care nu se așteaptă să fie consultat cu privire la deciziile luate în interiorul partidului.

Cu o zi în urmă, liderul PNL a refuzat să participe la o altă ședință a BPN convocată tot de premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu: PNL nu va negocia cu PSD. / „Soluția pentru situația actuală se află în discuțiile din coaliție, nu în negocierile din afara coaliției”

Premierul Florin Cîţu a afirmat, vineri, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PNL, că soluţia pentru actuala situaţie politică trebuie negociată în interiorul coaliţiei, nu în afara acesteia.

Florin Cîțu, avertisment pentru USR PLUS

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că PNL nu negociază cu PSD, și avertizează USR PLUS că a negocia cu social-democrații, “înseamnă a negocia împotriva poporului român”.

Referitor la motiunea de cenzura sustinuta de USR PLUS, AUR si PSD, Ludovic Orban a declarat că nu va permite, în calitate de șef PNL, ca parlamentarii liberali să voteze pentru căderea propriului guvern.

Ludovic Orban anunţă că nu va vota moţiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîţu, însă îl acuză că este responsabil de criza guvernamentală.

Dacian Cioloș: Cerem în continuare demisia acestui prim-ministru

Copreședintele USR PLUS, eurodeputatul Dacian Cioloș anunță că în ședina de coaliție se va insista pe demiterea premierului Florin Cîțu, care prezintă „probleme imense de integritate”, dat fiind că oferă propriului partid 10 miliarde de euro.

Dan Barna amenință cu demisia: „Dacă nu trece moțiunea de cenzură, ne retragem din guvernare”

„Dacă moțiunea de cenzură pică și premierul Florin Cîțu dovedește că are susținere parlamentară, înseamnă că noi suntem cei care greșim, ne retragem din guvernare și, bineînțeles, guvernează mai departe, pentru că are susținere parlamentară. Dacă moțiunea trece și cabinetul Florin Cîțu este demis, președintele va propune un nou premier și coaliția poate să funcționeze, pentru că partea cu adevărat importantă pentru România este guvernarea pe anii următori”, a spus Barna la Digi24.

Ludovid Orban: Puteam adopta programul „Anghel Saligny” în timp util și fără a provoca un conflict în coaliție.

„Din păcate, acest subiect a fost transformat în temă de campanie în competiția internă pe care o avem în Partidul Național Liberal. Toți primarii PNL cu care am discutat realizează că o condiție esențială pentru ca acest program de investiții să fie o reușită este aceea de a avea continuitate la guvernare pentru a putea implementa noi în mod corect și eficient acest program. Ruperea coeziunii coaliției pune un serios semn de întrebare cu privire la acest deziderat. Am convingerea că puteam adopta în timp util acest program și fără a provoca un conflict în coaliție”, a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, are convingerea că se poate adopta în timp util programul de investiții „Anghel Saligny” fără a provoca un conflict în Coaliție.

Ultimatum pentru Florin Cîțu. Dacă nu demisionează, moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR va fi depusă luni, la prima oră

Ultimatum dur pentru premierul Florin Cîțu. Liderii USR PLUS, reuniți joi seara în ședința Biroului Național, au decis că, dacă PNL nu îl retrage pe Florin Cîțu de la șefia Executivului, vor depune luni, la prima oră, alături de AUR, moțiunea de cenzură anunțată, au declarat surse pentru News.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului