Ludovic Orban, despre programul ”Anghel Saligny”: ”Din păcate, acest subiect a fost transformat în temă de campanie în competiția internă din PNL”

Ludovic Orban, despre programul ”Anghel Saligny”: ”Din păcate, acest subiect a fost transformat în temă de campanie în competiția internă din PNL”
Ludovic Orban

Președintele PNL Ludovic Orban se declară dezamăgit de faptul că programul de investiții ”Anghel Saligny” (PNDL 3) – în valoare de 50 de miliarde de lei – a devenit doar o temă de campanie în competiția internă din partid.

Pe pagina sa de socializare, liderul liberalilor reamintește că a susținut acest program de investiții, necesar comunităților locale, încă din luna ianuarie, însă, în timpul ședințelor Coaliției de Dreapta, a avut de ”luptat” cu ”rezistența” mai multor colegi, subiectul fiind trecut la ”și altele”.

”Acest Plan Naţional de Investiţii a fost dezbătut în Coaliţie. Am acceptat să obţinem din partea partenerilor de coaliţie propuneri de îmbunătăţire legate de transparenţă, de criterii obiective, de proceduri care să fie clare, de selectare a proiectelor, ca atare şi eu, ca preşedinte al Partidului Național Liberal, susţin adoptarea Planului Naţional de Investiţii, dar, atenție, fără să afectăm coeziunea Coaliţiei, pe o formă a proiectului care să fie conformă cu voinţa comună a Coaliţiei şi cu respectarea tuturor procedurilor constituţionale şi legale”, a declarat Ludovic Orban (mai multe detalii AICI).

În cazul în care Coaliția de Dreapta s-ar ”rupe”, Ludovic Orban este de părere că programul de investiții ”Anghel Saligny” ar fi în pericol, însă își manifestă, totuși, optimismul în legătură cu transpunerea în realitate a PNDL 3.

”Am susținut încă din luna ianuarie, în mod repetat, în ședințele Coaliției necesitatea adoptării PNDL 3 în cursul acestui an. Pledoaria mea s-a lovit de rezistența multor colegi din coaliție care la început au tratat acest subiect la „și altele”. Treptat am reușit să conving partenerii de Coaliție să ajungem la discuții aplicate și chiar la aprobarea de principiu a lansării acestui nou program de investiții locale.

Din păcate, acest subiect a fost transformat în temă de campanie în competiția internă pe care o avem în Partidul Național Liberal. Toți primarii PNL cu care am discutat realizează că o condiție esențială pentru ca acest program de investiții să fie o reușită este aceea de a avea continuitate la guvernare pentru a putea implementa noi în mod corect și eficient acest program”, notează liderul liberalilor în mediul online.

Ludovic Orban: ”Obiectivul meu ca președinte al Partidului Național Liberal este acela de a menține Coaliția”

Ludovic Orban reamintește că susține ordonanța de urgență prin care programul de investiții ”Anghel Saligny” ar fi lansat, însă, totodată, consideră că are și capacitatea de a menținea Coaliția de Dreapta și, suplimentar, de a ”conserva și întări” poziția PNL.

”Ruperea coeziunii coaliției pune un serios semn de întrebare cu privire la acest deziderat. Am convingerea că puteam adopta în timp util acest program și fără a provoca un conflict în coaliție.

Odată cu adoptarea de către Guvern a Ordonanței de Urgență care lansează programul, pe care o susțin, obiectivul meu ca președinte al Partidului Național Liberal este acela de a menține Coaliția și de a conserva și întări poziția PNL de principal partid de guvernământ pentru a putea susține investițiile în infrastructură care vor fi realizate de primarii și președinții noștri de consilii județene”, mai scrie Ludovic Orban.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern