Cod galben de ploi torențiale, în 22 de județe. Cum va fi vremea în Capitală, în următoarele trei zile

Cod galben de ploi torențiale, în 22 de județe. Cum va fi vremea în Capitală, în următoarele trei zile
FOTO cu caracter ilustrativ
Publicat: 09/06/2021, 11:13

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru 22 de judeţe, valabilă miercuri, între orele 12:00 şi 22:00, dar și o informare privind manifestări de instabilitate atmosferică, valabilă în toată ţara de miercuri, ora 12:00, până vineri, la ora 23:00.

Astfel, potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de miercuri, în Oltenia, vestul şi nordul Munteniei, Dobrogea, local în Transilvania, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Judeţele aflate sub cod galben sunt: Tulcea, Constanţa, Vrancea, Buzău, Harghita, Covasna, Braşov, Prahova, Alba, Sibiu, Argeş, Dâmboviţa, Hunedoara, Vâlcea, Teleorman, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt şi parţial în Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Caraş-Severin.

Sursa foto: ANM

Informare privind manifestări de instabilitate atmosferică, valabilă în toată ţara

În perioada 9 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 23:00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal şi de munte, precum şi în sudul, centrul şi estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi, pe arii restrânse, 25-50 l/mp.

Cum va fi vremea în București, în următoarele trei zile

În Capitală, în zilele de miercuri, joi și vineri, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 5-15 l/mp și izolat posibil peste 20-25l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 26-27 de grade Celsius, iar cele minime de 13-16 grade Celsius.

Prognoza meteo, 9 iunie 2021. Vremea va fi caldă, dar în general instabilă după-amiază și seara

Vremea de miercuri, 9 iunie, va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei, chiar mai ridicate în vest și sud-vest, potrivit meteorologilor.

Cerul va fi variabil și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări accentuate, averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele de deal și munte, local în sud și est, pe arii restrânse în centru și cu totul izolat în restul țării.


CITEȘTE ȘI:


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase